Головна Новини Нововолинська Фракція “Свободи” у Нововолинській міськраді вимагає пояснити причини здорожчання хліба у місті

Фракція “Свободи” у Нововолинській міськраді вимагає пояснити причини здорожчання хліба у місті

238
0

Фракція Всеукраїнського об’єднання “Свобода” у Нововолинській міській раді ініціює розгляд на сесії питання щодо підвищення монополістом (ВАТ “Нововолинський Хлібзавод”) цін на соціальні сорти хліба.

У заяві за підписом керівника фракції, голови Нововолинської міської організації ВО “Свобода” Олекси Гольчука йдеться:

“Фракція ВО “Свобода” у Нововолинській міській раді послідовно виступала і виступає проти необґрунтованого підвищення цін на хліб для населення, оскільки ця проблема зачіпає інтереси 90 відсотків громадян нашого міста.

Так, у липні та березні цього року без жодних об’єктивних підстав та попереднього інформування про оптово-відпускну ціну хліб виробництва підприємства ВАТ “Нововолинський Хлібзавод” здорожчав на 18% відсотків.

Зазначимо, що “Нововолинський Хлібзавод” з незрозумілих причин не погодив підвищення цін на так звані “соціальні” сорти хліба з міською владою, хоча статус монополіста (ВАТ “Нововолинський Хлібзавод” контролює понад 80% ринку нашого міста) передбачає необхідність відзвітувати перед міською радою і обґрунтувати підвищення ціни на хліб на 10 коп. у квітні та на 10 коп. у червні поточного року.

Мешканці Нововолинська вже підраховують, як подорожчання хліба відіб’ється на їхніх гаманцях.

Фракція ВО “Свобода” вимагає не допустити подальшого здорожчання хліба й створити робочу групу, із залученням органів контролю, для перевірки та вивчення економічного стану зазначеного хлібозаводу, дотримання ним вимог законодавства щодо формування цін та їх обґрунтування.

Згідно з п.10 ст.19 Закону України “Про статус депутатів місцевих рад” фракція ВО “Свобода” вносить пропозицію про заслуховування на наступному пленарному засіданні ради звіту чи інформації директора ВАТ “Нововолинський Хлібзавод”.

Закликаємо міського голову, президію, усі депутатські фракції та групи підтримати нашу заяву і ухвалити її як заяву Нововолинської міської ради”.
Прес-служба Нововолинської міської організації ВО “Свобода



реклама у Нововолинськ