Головна Новини Нововолинська 20 років боротьби. 20 років вірності!

20 років боротьби. 20 років вірності!

238
0

24 вересня 2011 року у столичному Палаці культури КПІ відбулися Урочисті збори з нагоди дня народженняВсеукраїнського об’єднання “Свобода” “20 років вірності. 20 років боротьби”. На захід зібралися понад 1700 делегатів і гостів.

Після вступного слова лідера ВО “Свобода” Олега Тягнибока було відслужено молебень, який провели представники трьох українських церков – Української православної церкви Київського патріархату, Української Автокефальної церкви та Української Греко-католицької церкви.

Архієпископ Харківський і Полтавський УАПЦ Ігор Ісіченко у своєму благословенні зазначив: “Ми є громадянами незалежної держави, держави, яка має служити своєму народові, а не жменці осіб, які задовольняють свої власні інтереси. Благословляю вас для доброї праці, довгого служіння своєму народові!”.

Отець УПК КП Григорій (Большаков) зазначив: “Суспільна криза настає тоді, коли ми втрачаємо здорову національну віру! Я бажаю вам бути щирими, цілісними, любити свого ближнього і самих себе! І в цій любові шукати наснаги для боротьби! І тоді перед вами не встоять мури загроз і перепон”.

Сьогодні у цій залі – тисячі людей, і це лише делегати”, – цими словами голова Всеукраїнського об’єднання “Свобода” Олег Тягнибок привітав учасників Урочистих зборів, присвячених 20-річчю партії,

“Очевидно, що “Свобода” є тою політичною силою, що постійно росте й розвивається. Адже це є сила ідеологічна, послідовна. Ми не є партією “облич”, прем’єрів, президентів. Натомість, ми є партією великої мети – побудови Української Соборної Самостійної Держави на засадах соціальної і національної справедливості”.

Завершуючи вітальне слово, лідер “Свободи” підкреслив: “Наші вороги біснуються, бо вони чудово усвідомлюють: за нами правда та ідея, і ми їх обов’язково переможемо! Саме на “Свободі” лежить велика відповідальність побудови Великої України, і ми її неодмінно побудуємо!”.

Богдан Бенюк, заступник голови ВО “Свобода” з питань зв’язків з українцями з-за кордону, відзначив: “Мені надзвичайно приємно, що кожна душа, присутня у залі, спокійна: і за своїх опонентів, і за вплив за інші душі, бо є головне – спокій за свою міць.

“Щоб було море, потрібно багато краплин, але достатньо кілька краплин, аби воно вийшло з берегів” – казав Василь Симоненко.

Свята, подарована Богом наша земля, має й надалі дарувати нам свою любов і багатство.

Попереду у нас – боротьба й перемога. Найважливіші слова сьогодні – Віра, Надія, Любов!”.

Сьогодні “Свобода” – на вістрі боротьби проти антинародної влади. На вістрі економічної, соціальної, ідеологічної боротьби. Нагадую, що ще в липні 2009-го ОБСЄ у своїй резолюції поклала провину за розпалення Другої світової війни однаково на нацистський та комуно-большевицький режими. Європа визнала ці ідеології однаково відповідальними за тортури і репресії. Хіба можуть винні в розв’язанні найстрашнішої в історії людства війни бути героями?

Так само ОБСЄ закликала відзначати 23 серпня – роковини “Пакту Гітлера-Сталіна” 1939 р. – Днем пам’яті закатованих тоталітарними режимами. Влада України, чий народ найбільше постраждав від злочинів цих режимів, ігнорує думку цивілізованої Європи. Ба більше: щороку 23 серпня в Харкові відбувається шабаш під назвою “Дєнь освобождєнія”. Звільнення від одного окупанта й завоювання іншим? Маємо дати справедливу оцінку діям прямих нащадків злочинного комуністичного режиму. Правда – на нашому боці, і ми обов’язково переможемо!”.

“20 років Україна в серці кожного з нас. Наша політична сила пройшла усі щаблі становлення новітньої української держави. ГКЧП, акція “Україна без Кучми”, революція 2004 року… Ми були в горнилі тої боротьби, і ми зберегли своє лице.

Комуністи Кравчук, Кучма – “каліфи на годину”. Вони згинули, як і їхні чисельні “партійки”. А ми залишилися. 20 років ми у боротьбі, етапи якої – наступ, оборона, мобілізація, прорив. У цій боротьбі нас живить національна енергетика – вона є тим “пальним”, яка дає нам прискорення.

20 років – тільки початок шляху. Перебуваємо у процесі перманентної національної революції. У 2004 році ми відчули піднесення, і такі піки з’являтимуться до того часу, допоки не буде реалізовано ідею становлення Української соборної самостійної держави, де панує соціальна і національна справедливість. Ми її досягнемо. Психологію переможця формує велика ідея – ідея великої української України. Наш світогляд – український націоналізм. Наша програма – Програма захисту Українців. Ми йдемо до цілі, ламаємо перепони і загрози. Символом національної епохи вже незабаром може стати донцовська вовчиця, яка долає все на своєму шляху,”прогризає” їх.

Націоналізм завжди був авангардом, “спецназом”, який першим іде у бій. І наше завдання – вижити в бою і досягнути цілі. Якщо загинемо – прийде другий ешелон нацдемів, а за ними – “тилові шури”, які тримають ніс за вітром.

Покоління Миколи Міхновського жертовно боролося за українську державу, але коли вона поставала – їх нищили, не визнавали, не допускали вчорашніх борців до влади. Тому наше завдання – творити українську державу і керувати нею. Успіх у боротьбі!

Кістяк “Свободи” нині – це молоді люди, дух яких живить Українська Ідея. Можемо пишатися тим, що в партії немає зрадників-“тушок”. Натомість є ідеологічний стрижень, відповідальність перед Нацією… Опоненти закидають, що ми лише про ідеологію й говоримо. Що таке ідеологія? Це стратегія нашої діяльності, наш план дій, проект Національної Конституції від ВО “Свобода”, Програма захисту українців, повсякденні заяви, звернення тощо. Це є те, якою ми бачимо майбутню державу. У цій мрії наша реальна мета – побудова могутньої, сильної, великої національно й соціально справедливої України. Про Ідею Нації свободівці уперше заговорили 1991 р. – тоді нас спробували зацькувати. Сьогодні про національну ідею говорять всі, кому не лінь – і влада, і т.зв. “демократична опозиція”.

Ми прагнемо будувати суспільство заможних, гордих від усвідомлення своєї приналежності до українства людей. Ми воліємо будувати державу національну по суті, таку, що захищатиме українців всередині та ззовні. Втілення цієї мети можливе лише в щоденній боротьбі. Не здобувши владу в державі, націоналісти не зможуть реалізувати “Програму захисту українців”. Подивіться: праця наших депутатів в органах місцевого самоврядування – це титанічна праця. Робота заради ідеї, заради високої мети…

Ми створили партію революційну, антирежимну, антисистемну та антидогматичну”. Ми обов’язково виживемо в умовах тиску влади та замовчування в мас-медіа”.

“Свобода”, ровесниця Незалежності – єдина політична сила, котра зберігає вірність ідеї. Наше об’єднання – згуртована й загартована сила. Ми можемо боротися з упевненістю, гідністю й гордістю за пройдений шлях, і можемо з упевненістю дивитися у майбутнє. Єдиний шлях для України – це перемога націоналізму.

 

20 років вірності – 20 років боротьби. Попереду – наша українська звитяга!”.

 



реклама у Нововолинськ