Головна Новини Нововолинська Депутатський запит з приводу “ущільнення” школи для дітей з обмеженими можливостями

Депутатський запит з приводу “ущільнення” школи для дітей з обмеженими можливостями

238
0

 

Голові Волинської ОДА

 Клімчуку Борису

 

 Начальнику управління освіти і науки у Волинській області

 Поповичу Михайлу

 

До мене звернулись батьки, діти яких навчаються у Нововолинській спеціалізованій школі №9. Це діти з обмеженими можливостями: із ДЦП, синдромом Дауна, хромосомною патологією, гіперактивністю та дефіцитом уваги, аутичним синдромом, порушенням мовлення. Даний заклад має оптимальні умови для дітей, що пересуваються на візках: тут є пандуси, обладнані туалетні кімнати, є кімнати сенсорного розвитку і психологічного розвантаження для дітей та батьків, тренажерна зала.

 

 Школа, враховуючи свій спеціальний статус, повністю укомплектована (170 дітей і 55 педагогів).

 

 Навчально-виховний процес здійснюють висококваліфіковані спеціалісти, зорієнтовані саме на такий особливий контингент дітей. Очолює цей колектив майже 30 років Божок Ганна Павлівна – заслужений вчитель України.

 

 У той же час місцеве керівництво освіти на одному із останніх зібрань попередньо повідомило педагогічний колектив і батьків учнів цієї школи, що з 1 січня 2012р. з метою економії бюджетних коштів планується провести так зване ущільнення цього закладу, тобто з двох корпусів приміщень школи планується звести дітей в один корпус. Причому з більш облаштованого приміщення для потреб цих дітей, яке знаходиться у центрі міста і в якому навчаються діти початкових класів, навчальний процес планується перености у менш облаштоване приміщення, віддалене від центру, у якому навчаються учні середніх класів. Крім того, незрозуміло, як у подальшому має використовуватись звільнене від дітей початкових класів приміщення, яке розташоване ближче до центру міста.

 

 Такий план дій керівництва міста викликав негативну реакцію з боку педагогів і батьків учнів цієї школи. Адже таке виконання плану керівництва міста щодо ущільнення школи призведе до відчутного дискомфорту дітей-інвалідів в елементарному побуті під час перебування у школі , значно ускладнить роботу педагогів під час навчального-виховного процесу через надмірну наповненість класів і, насамкінець, нанесе незворотньої психологічної травми даній категорії дітей та їхнім батькам. Окрім того, такі кроки місцевих чиновників разюче відрізняються від продекларованих фундаментальних засад соціальної політики вищого керівництва України щодо пріоритетності турботи про дітей-інвалідів. Це свідчить про використання подвійних стандартів владою у державному будівництві.

 

 На підставі викладеного закликаю керівництво області вжити заходів адміністративного впливу до своїх колег у м.Нововолинську з метою не допустити наруги над дітьми-інвалідами із спеціалізованої школи №9.

З повагою

 депутат Волинської обласної ради

 від фракції ВО “Свобода”

 О.Бик

 



реклама у Нововолинськ