Головна Новини Нововолинська “Свобода” вимагає від прокурора Нововолинська зупинити ліквідацію міських закладів позашкільної освіти

“Свобода” вимагає від прокурора Нововолинська зупинити ліквідацію міських закладів позашкільної освіти

218
0

 

Депутат Нововолинської міської ради від фракції ВО “Свобода” звернувся до прокурора міста Нововолинська з вимогою перевірити на відповідність Конституції та Законів України рішень міської ради № 12/9 та № 12/10 щодо ліквідації всіх існуючих у місті закладів позашкілької освіти та утворення замість них єдиного Центру позашкільної освіти і виховання “Центр дитячої юнацької творчості”, які були прийняті депутатами Нововолинської міської ради 26 жовтня 2011 року. “Свобода” виявилась єдиною фракцією у міськраді, депутати якої голосували проти такого рішення.

 У депутатському зверненні свободівця Володимира Власюка зокрема йдеться.

 “26 жовтня 2011 р. на сесії Нововолинської міської ради було прийняте рішення №12/9 про реорганізацію закладів позашкільної освіти, а власне, про ліквідацію всіх існуючих у місті закладів та організацій, замість них, утворення єдиного центру позашкільної освіти і виховання “Центру дитячої юнацької творчості”. Звичайно, така перспектива не влаштовує ні працівників освіти, які працюють у цій сфері, ні батьків, ні дітей.

 Враховуючи масові скорочення працівників освіти, медицини, державних службовців мотивуючи це відсутністю державного фінансування та з метою оптимізації бюджетних коштів, вищезазначені дії підштовхнуть людей до пошуків роботи за межами України, що наносить моральну та економічну шкоду, і як наслідок – призводить до знищення генофонду. У даному випадку справа йде про загрозу національним інтересам держави Україна”, – йдеться у депутатському зверненні Володимира Власюка.

 З огляду на важливість ситуації, в якій порушене конституційне право на працю працівників освіти, депутат від ВО “Свобода” вимагає:

 1. Перевірити на відповідність Конституції та Законів України рішення № 12/9; № 12/10, які були прийняті депутатами Нововолинської міської ради 26 жовтня 2011 року.

 2. Пояснити, чому працівників позашкільних навчальних закладів, які прийшли на сесію міської ради 26 жовтня 2011 року, не допустили в сесійну залу працівники міліції, якщо сесії міської ради є відкритими та гласними.

Прес-служба Волинської обласної організації ВО “Свобода”

 



реклама у Нововолинськ