Головна Новини Нововолинська Кандидат не має жодних прибутків та завчасно називається депутатом

Кандидат не має жодних прибутків та завчасно називається депутатом

226
0

Відомий на Волині меценат, вагома бізнес-фігура Сергій Ковальчук, подав в ЦВК декларацію про доходи, в якій зазначив, що він народний депутат.

Такі дані є недостовірною інформацією, адже в автобіографії кандидата, відомості з якої відображено на сайті ЦВК, вказано, що він директор ПП «Трудівник». Крім того, Ковальчук ніколи не обирався до ВРУ, а в місцевих ЗМІ називав себе президентом корпорації «Укр-Петроль»

Відповідно до декларації про доходи, що власноручно заповнена кандидатом, Сергій Ковальчук немає доходу, як і члени його сім’ї. Втім, він володіє 6482 м кв. землі, квартирними площами загальним розміром – 77,8 м кв та автомобілем марки Mersedes Bens S550, 2007 року випуску. Також в нього 88 тисяч 54 гривень внесків статутного капіталу. Хоча в ЗМІ неодноразово писали, про те що Ковальчук є власником корпорації «Укр-Петроль» та ряду підприємств, зокрема, харчової та паливної промисловості. У 2008 році, за даними тижневика «Коментарі», його статки сягали 8 мільйонів доларів.

Сергій Ковальчук став кандидатом в народні депутати у 19 окрузі з центром у Володимир-Волинському за рішенням суду. Адже спочатку рішенням ЦВК йому було відмовлено у реєстрації кандидатом в нардепи через відсутність в заяві зобов’язання в разі обрання припинити діяльність, яка несумісна з мандатом народного депутата. Штаб Ковальчука не очікував такого повороту, адже, у локальних ЗМІ напередодні подачі документів до ЦВК було опубліковано повідомлення про те, що він припиняє благодійницьку діяльність у зв’язку із висуванням. Згодом Ковальчук подав до суду, але рішенням першої інстанції не зміг оскаржити відмову в реєстрації. Натомість, Київський апеляційний суд 22 серпня став на сторону кандидата.

Декларація про доходи кандидата С. Ковальчука

Прес-служба Громадянської мережі ОПОРА у Волинській області.



реклама у Нововолинськ