Головна Новини Нововолинська Бюджетники Нововолинська залишаться без зарплати?

Бюджетники Нововолинська залишаться без зарплати?

288
0

Бюджетна галузь міста шахтарів – у кризовій ситуації, – інформує «Волинська правда».

Вперше за останні десять років бюджетні установи шахтарського міста перебувають у такій складній фінансовій ситуації. Ще в січні було зрозуміло, що в Нововолинську на виплату зарплати освітянам та медикам, а також на енергоносії не вистачає більше 9 мільйонів гривень. У зв’язку з цим міська влада вдалася до непопулярних кроків: було скорочено 146 штатних одиниць, реорганізовано 4 позашкільних заклади. Влітку бюджет міста отримав додаткову дотацію з держбюджету, однак левова частка її була призначена для спеціальної школи № 9. На цю ж установу додатково спрямували 130 тисяч гривень і з місцевої казни.

Сподіватися на якісь додаткові надходження від перевиконання бюджету місту не доводиться, оскільки Нововолинську, єдиному серед міст області, збільшено план доходів аж на 32, 6 % до розрахункових показників минулого року. Окрім того, прогнозується втрата доходів міського бюджету через реорганізацію нововолинської філії ТзОВ «Луганськшахтострой», 190 працівників якої «йдуть» на біржу й ніби мають працювати в ДП «Передпускова дирекція шахти № 10 «Нововолинська».

«Всі наявні фінансові ресурси бюджету вичерпані, – підкреслив на прес-конференції заступник міського голови Андрій Сторонський. – Станом на 1 вересня потреба в додаткових коштах для бюджетників залишається 6566, 2 тисячі гривень». 

Джерело

 



реклама у Нововолинськ