Головна Новини Нововолинська Волинь провалює державний проект регулювання цін на лікарські засоби лікування гіпертонії!

Волинь провалює державний проект регулювання цін на лікарські засоби лікування гіпертонії!

208
0

Про це повідомив голова Волинської облдержадміністрації Борис Клімчук. Під час вчорашньої відео селекторної наради в голови ОДА розглянули питання реалізації пілотного проекту щодо державного регулювання цін на лікарські засоби для лікування осіб з гіпертонічною хворобою.

Борис Клімчук зауважив, що цей проект в області реалізовується недостатньо. Зокрема, як проінформував заступник начальника обласного управління охорони здоров’я Валерій Кацаман, на диспансерному обліку в області перебувають майже 250 тисяч осіб з гіпертонічною хворобою. За станом на 1 жовтня 372 аптеки та аптечних заклади області мають право видачі ліків за програмою, договори з ними укладає управління охорони здоров’я. Протягом вересня аптечним закладам компенсували 286 тисяч гривень. Найгірші показники у відсотковому співвідношенні в Луцьку — реалізовано на 11,9%, та Нововолинську — на 16,9%. Також найгірше компенсують вартість ліків у Маневицькому (7.1%), Ківерцівському (12%), Любомльському (9.4%), Рожищенському (8%) районах.

Для довідки. Середній показник компенсації коштів за ліки в Україні становить 52,4%.

Голова Волинської облдержадміністрації зазначив, що Волинь провалює пілотний проект і люди не мають доступу до ліків життєвої необхідності.
«Даю вам термін до 1 листопада. Розберіться з кожним головним лікарем, ви знайдете лікарсько-аптекарський бізнес, що є недопустимо», — звернувся до голів райдержадміністрацій Борис Клімчук.

За матеріалами «Волинських Новин» та «Волинської Правди»



реклама у Нововолинськ