Головна Новини Нововолинська У Жовтневому відвоювали “швидку”!

У Жовтневому відвоювали “швидку”!

216
0

Нагадаємо, що ще до 1 січня в пункті невідкладної медичної допомоги селищної амбулаторії чергували фельдшер та медсестра, поруч “на чеку” – старенька “швидка”. Проте вже 1 січня жителям селища зробили “підарінок”: машину і працівників відправили “на місто”, а з приміщення повиносили меблі й начиння, відключили телефон і навіть повикручували лампочки. На двері повісили замок.

Коли місцеві депутати, голова й мешканці почали бити на сполох, усіх заспокоювали: мовляв, ніхто нічого не закривав, а “швидку” забрали в місто на свята, бо ж викликів там більше. Жителі зібрали підписи, а коли дізналися про нараду в міського голови Сапожнікова, без будь-якого координатора зібралися біля приміщення амбулаторії.

На мітинг вийшли переважно пенсіонери, адже найбільше “болить” їм. Були налаштовані рішуче: в разі, якщо чиновники не приїдуть до них, пішки йтимуть у місто, перекриватимуть дороги.

Після наради до мітингувальників приїхали: керівник Волинського обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Олег Куц, заступник міського голови Андрій Сторонський, головний лікар Нововолинської ЦМЛ Віктор Мороз, були міські й селищні депутати, селищний голова Володимир Рудь та депутат обласної ради Євген Недищук.

У нас склалося враження, нібито чиновники “сліпі й глухі”, адже на обурення людей реагували майже щирим подивом, факти називали чутками… Наприклад, те, що пункт невідкладної допомоги не працює, було новиною для мерського заступника й головного лікаря міської ЦМЛ. Хоча нам повідомили, що повернули телефонний апарат, меблі й лампочки, а заодно й поприбирали в приміщенні тільки вчора…

Одна одіозна журналістка закликала піти в “теплий і просторий” зал Будинку культури… Щоб “притих” народний гнів, а чиновники зайняли зручну для себе позицію – на сцені коло мікрофона – і досхочу нагодували обіцянками, – подумалось. Бо схожу “зустріч” ми вже бачили на “Кроноспані”.

Люди перемогли! Принаймні чиновники запевнили, що машина “швидкої” вночі чергуватиме в селищі, а вдень їздитиме на виклики в місто й навколишні села. Із восьмої ранку до шостої вечора медичну допомогу надаватимуть лікарі амбулаторії, а з шостої вечора до опівночі в пункті невідкладної допомоги, як і раніше, чергуватимуть фельдшер і медсестра. Вивезені раніше з медпункту медикаменти Віктор Мороз доручив повернути на місце.

Олександр Топорівський

Подробиці – на відео:



реклама у Нововолинськ