Головна Новини Нововолинська У нововолинських шахтах інспектори виявили майже півтори сотні порушень!

У нововолинських шахтах інспектори виявили майже півтори сотні порушень!

180
0

У відокремленому підрозділі «ШУ «Нововолинське» ДП «Волиньвугілля» 27 січня розпочались планові перевірки стану промислової безпеки та охорони праці і охорони надр. Перевірка проходить під головуванням начальника Західної міжрегіональної державної інспекції нагляду у вугільній промисловості Володимира Юрківа.

Шахтоуправління «Нововолинське» об’єднує дві шахти: №1 «Нововолинська» та №5 «Нововолинська», яка з січня 2013 року припинила вуглевидобуток, – йдеться на сайті Держгірпромнагляду. За три дні перевірки гірничотехнічні інспектори провели вісім обстежень і виявили 144 порушень нормативно правових актів з охорони праці. До адміністративної відповідальності притягнуто шість посадових осіб шахти.

Загалом комісійною перевіркою заплановано 39 обстежень наземних і підземних об’єктів. Варто зауважити, що на шахті №1 ще до початку перевірки Волинський окружний адмінсуд заборонив і не відновив видобуток вугілля у лаві №225 та канатній відкатці по вантажо-людському похилому квершлагу, де у грудні 2013 року трапився смертельний випадок. Той же суд на шахті №5 «Нововолинська» заборонив спуск людей у копальню. Дозволено лише разовий спуск у першу зміну для відкачування води і контролю пилогазового режиму, – повідомив заступник начальника Західної МДІН у ВП Володимир Осадця.

Перевірка триватиме до 7 лютого.

Джерело Волинський інформаційний портал.



реклама у Нововолинськ