Головна Новини Нововолинська Рекет в електромеханічному коледжі

Рекет в електромеханічному коледжі

200
0

Квельчанин систематично вимагав кошти у свого сусіда, який навчався у Нововолинському електромеханічному коледжі та отримував стипендію, – повідомляє інтернет-видання «Під прицілом».

Спершу здирник примушував хлопця знімати кошти з його кредитної картки, потім довідався його пін-код та знімав кошти з його рахунку. Періодично шахрай телефонував до своєї жертви та залякував тим, що поб’є, а також вимагав продиктувати код підтвердження дії, для того аби знімати гроші без присутності хлопця. Загальна сума усіх привласнених коштів склала 1950 гривень.

Бідолаха був настільки заляканий, що навіть рідній мамі нічого про це не казав. Якби не викладачка коледжу, то хто знає скільки часу це могло б продовжуватись. Саме вона повідомила матір потерпілого про те, що до її сина у коледж часто навідується підозрілий молодик та доволі агресивно з ним розмовляє. Коли ж жінка почала розпитувати сина – той у всьому одразу ж зізнався.

Мати звернулась до міліції із заявою про вимагання і проти махінатора відкрили кримінальне провадження за статтею вимагання. До речі, це вже не перша його судимість. Раніше порушник уже притягався до кримінальної відповідальності за крадіжку та був засуджений до 180 годин виправних робіт.

Справу передали на розгляд  до Нововолинського міського суду Волинської області. На судовому засіданні злочинець щиро каявся у вчиненому і мотивував свої дії тим, що йому часто не вистачає коштів, оскільки його мама лікується стаціонарно в кардіологічному відділенні Нововолинської ЦМЛ. Рішенням суду зловмисник мав би відсидіти 4 роки, проте з урахуванням усіх обставин і того, що він уже відшкодував усі завдані ним матеріальні збитки, його засудили до трьох років умовно.



реклама у Нововолинськ