Головна Різне Комерційна установа прикарманила 106 тисяч гривень, із виділених на будівництво житла для...

Комерційна установа прикарманила 106 тисяч гривень, із виділених на будівництво житла для надзвичайників

160
0

Прокуратура Західного регіону України захистила в суді інтереси держави в особі Державної служби України з надзвичайних ситуацій щодо побудованого житла у місті Нововолинськ на Волині, – повідомляє прес-служба відомства.

Господарський суд Волинської області задоволив позов Волинського прокурора з нагляду за додержанням законів у воєнній сфері Західного регіону України щодо стягнення коштів за недоотриману житлову площу на користь Державної служби України з надзвичайних ситуацій.

Ще в 2007 році між Міністерством України з питань надзвичайних ситуацій та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи (наразі ДСНС України) та комерційною установою було укладено договір пайової участі у будівництві житла загальною площею приблизно 2 тисячі квадратних метрів у місті Нововолинськ.

На будівництво 36 квартир рятувальному відомству було виділено майже 7 мільйонів гривень. Але через неналежне виконання зобов’язань комерційна структура здала житла менше, ніж передбачалось умовами договору.

Як повідомив начальник відділу представництва інтересів громадян та держави у судах прокуратури регіону Василь Майорчак, у зв’язку з порушенням інтересів держави прокуратура у суді добилася рішення про стягнення з ТзОВ 106 тисяч гривень, які є вартістю недоотриманої житлової площі.

Рішенням суду позов задоволено, порушені інтереси держави поновлено.

Джерело Волинський інформаціний портал



реклама у Нововолинськ