Головна Новини Нововолинська Розсекречено таємний з’їзд комуністів

Розсекречено таємний з’їзд комуністів

162
0

Волинські комуністи організували таємний з’їзд, де вирішували питання зібрання коштів на підтримку «братів зі сходу». З’їзд намагалися провести вчора, 16 квітня, в селищі Голоби об 11 годині. 

Про це повідомили в Правому секторі Волині під час прес-конференції сьогодні, 17 квітня. Пише інформаційне агентство «Волинські новини».

Зі слів очільника Правого сектора Нововолинська Олексія Буторіна, про цей з’їзд стало відомо від інформатора з керівного складу обласної компартії. Він зазначив, що сам – проти подібного зібрання, але нічого не може самотужки зробити. Під час з’їзду мало вирішуватися питання збору коштів сепаратистам. Подібний збір для «братів зі сходу» вже проводили на Волині двічі – повідомив інформатор.

Сам з’їзд відбувався у момент, коли в Луцьку Правий Сектор зустрічався з нацменшинами. Людей на з’їзд звозили кількома маршрутами, автобусами, пішки.

В «нейтралізації» взяли участь Правий Сектор міст Нововолинська і Ковеля, всього – 10 бійців. Адреси ніхто не знав, відшукали волинських комуністів з допомогою місцевих мешканців.

Знайшли представників обласних осередків комуністів в офісі заводу побутової хімії. Поруч не було скупчення авто, адже транспорт завбачливо десь залишили поодаль. Місцеві мешканці розповідали навіть те, скільки разів збирали людей на Антимайдан за гроші. На територію зайшли безперешкодно. На другому поверсі відбувався з’їзд, де були присутні до 40 комуністів. Під час зборів не було стенографії.

До слова, Правий сектор все фільмував. Вони переконують, що не піддавалися на жодні словесні провокації, не вчиняли жодних дій навіть тоді, коли в бійців Правого сектора полетіли склянки та степлери. Вони спробували забарикадувати двері і поставили біля входу чоловіка поважного віку на милицях.

Комуністи вживали нецензурні слова, казали, мовляв, «мало вас перебили на Майдані – ми це виправимо».

«Ми не збиралися бити чи фізично впливати на них», – зазначив Олексій Буторін. Згодом комуністи все ж вийшли, забрали з собою лише комп’ютер. Пізніше вони звинуватили Правий сектор в знищенні цього комп’ютера. Однак, на відео, кажуть активісти ПС, є підтвердження того, що комуністи самі забрали комп’ютер, а потім знищили його у дворі. Згодом, обіцяє Правий сектор, відео оприлюднять в інтернеті.

Окрім того, на місці події вилучили поліграфічну продукцію, її передадуть правоохоронним органам. Пізніше на місце події приїхали представники МВС та СБУ. Зауважимо, під час інциденту ніхто не постраждав – цю інформацію підтвердили у Правому секторі. Активісти пообіцяли, що працюватимуть над тим, аби на Волині Комуністична партія України не діяла.



реклама у Нововолинськ