Головна Новини Нововолинська Портрети Януковича. Судове засідання відносно висловлювань заступника міського голови

Портрети Януковича. Судове засідання відносно висловлювань заступника міського голови

174
0

Сьогодні у Нововолинському міському суді розглядали справу, яка стосується заяви до міської прокуратури про публічні нецензурні висловлювання заступника міського голови А. М. Сторонського, які, за словами позивача, він дозволив собі на адресу активістів у громадському місці – приймальні міської ради.

Суд заслухав пояснення обох сторін: А. Сторонського (заст. міського голови, Партія «Батьківщина»); В. Рожелюка (перш. заст. міського голови, Партія «Батьківщина»); О. Новікової (спеціаліста загального відділу нововолинського міськвиконкому), В. Мигаса (ГО Координаційна рада НРУ та помічник нардепа від «Свободи» Є. Мельника); Анатолія Бідзюру (ГО «Україна + Польща», журналіста «НВІП»).

А. Сторонський винуватим себе не визнає. Розповів, що у його кабінеті тільки Герб України. Портрети президентів, тим більше Януковича ніколи не вішав, кабінети для огляду показав. Більше того, поставив під сумнів свідчення В. Мигаса, задавши йому кілька суперечливих запитань в суді (слухайте аудіозапис). Також зазначив, що відносно його особи неодноразово поширюється недостовірна інформація, яка ганьбить його честь, гідність та ділову репутацію.

В. Рожелюк пояснив суду, що вважає такі «перевірки» провокаціями.
Запитався, що вони перевіряють. Бідзюра, Мигас та Киричук відповіли, що перевіряють наявність портретів Януковича у кабінетах. Вважаю, що така перевірка є провокативна, хто їх на таке уповноважив. Всі вони добре знали, що і я, і Андрій Миронович, і міський голова балотувалися, на той час, від Партії «Батьківщина» і у нас завідомо не могли бути портрети лідера партії, яка є нашим опонентом. Це викликало у нас обурення, але в рамках закону, ніякої лайки, образливих слів я не чув” — розповів В. Рожелюк.

У Вас, Володимире Дмитровичу, можливо і не було портрета Януковича, але у міського голови був точно. На ютубі є відео, де його видно.

Потім у зал засідання, як очевидця подій, запросили О. Новікову, яка дала суду свої пояснення. У них вона розповіла, що у приймальню зайшли Бідзюра, Мигас та Киричук і вимагали від неї відкрити кабінети чиновників, щоб подивитись наявність портретів.
Я їм кабінети не відкрила, чекала поки приїде Андрій Миронович. Поки чекали Киричук і Мигас поводили себе спокійно, адекватно. Але Бідзюра стояв і коментував… різні звинувачення. Коли під’їхав А. Сторонський я відкрила кабінети, заступник все показав, Бідзюра зробив фотографії” — розповіла Олена Олександрівна.

Потім, свої пояснення дали В. Мигас та А. Бідзюра. Вони звинуватили А. Сторонського у нецензурній лайці, яку дозволив собі заступник міського голови на їх адресу. Аудіо, або відео доказів позивачі не мали, лише свідчення. Були ще фотографії, які Анатолій Бідзюра запропонував подивитись судді. Але по фото не визначиш «матюкався» заступник чи ні, певно по цій причині суддя і оголосила перерву до 19.05.2014. На наступному засіданні заслухають свідка подій Вадима Киричука, який не був присутній в суді сьогодні. Вадим є депутат Нововолинської міської ради (Партія «Свобода»), буде цікаво…

Володимир Шабас, Володимир Романовський.



реклама у Нововолинськ