Головна Корисне Активісти врятували бронежилети й каски для волинських бійців? (оновлено 02.07.2014)

Активісти врятували бронежилети й каски для волинських бійців? (оновлено 02.07.2014)

164
0

Нагадаємо, що у ніч на суботу на польському кордоні затримали мікроавтобус із спрядженням для волинських бійців – бронежилетами (без пластин) та кевларовими касками.

Ще учора підприємець Хасан обдзвонив журналістів (нагадаємо: саме наш ресурс першим розповів про проблему й розтиражував на волинські сайти), попросив допомоги в державних чиновників (справа дійшла до Адміністрації президента). Учора активісти організували мітинг, наші кадри з якого уже ввечері показав центральний канал “24”. Потужний рейвах, який вланштували активісти, дав своє: уже сьогодні в обід зателефонував голова Рівненської (!) ОДА Сергій Рибачок і сповістив, що нібито питання вирішено. Так, поки волинські чиновники розводили руками й кивали на затяжні вихідні, допомагали сусіди! Стовідсоткової інформації ще ніхто не надає, але з великою вірогідністю можемо стверджувати про перемогу активістів. Відомо, що залишилися формальності з документами, після вирішення яких польська поліція, сподіваємось, поверне вантаж підприємцям.

01.07.14 – оновлено
На жаль, попри те, що над питанням працюють чиновники Адміністрації Президента та Генпрокуратури, численні запити написали народні депутати, а деякі ЗМІ вже написали про позитивне вирішення проблеми, справа не рухається з місця. Журналісти “НВІПу” слідкуватимуть і надалі за ситуацією, яка склалася.

01.07.14 – оновлено

Ось що пише нардеп Євген Мельник із цього приводу:

“Щойно побував на прийомі у Генпрокурора Віталія Яреми. Говорили про бронежилети та каски, які 28 червня 2014 року на переході Зосін-Устилуг були арештовані польською поліцією. Генпрокурор уважно вислухав і відразу ж доручив звязатися з Генеральною прокуратурою Польщі та вирішити це питання. Сподіваюся воно вирішиться найближчим часом і наші бійці з 51 Окремої механізованої бригади, які вже понад 3 місяці знаходяться у зоні АТО, отримають засоби захисту.”

Олександр Топорівський,
фото: Вікторія Бєльська 



реклама у Нововолинськ