Головна Різне Волинські підприємці об’єдналися заради допомоги фронту

Волинські підприємці об’єдналися заради допомоги фронту

226
0

Медичне обладнання, унікальну спецформу та бронежилети передали українським солдатам волинські підприємці Юрій Гупало, Валерій Бутко та Руслан Михальчук.

У рамках акції «Зігрій солдата» підприємці зібрали 9 000 грн. пожертви громадян, та 39 870 грн. пожертви транспортної компанії з міжнародних перевезень «приватний підприємець «Гупало Л. В.» На ці кошти закордоном було закуплено 10 повних комплектів форми підрозділів спецпризначення НАТО «Shark skin soft shell» компанії «Helicon». Це унікальна спеціалізована форма створена з композитних матеріалів, просочених тефлоном. Завдяки цій технології тканина не промокає під дощем, вона не горить, та забезпечує чудовий захист від сильного вітру. Вона доволі легка та термостійка. Аналогів такої форми в Україні не має. На питання, хто конкретно отримає цю форму, Юрій Гупало тактовно відповідає, що розвідники, однак якого саме підрозділу повідомити не має права.

Також, директор транспортної компанії «приватний підприємець Гупало Л. В.» Юрій Гупало, директор компанії «Луцьк Експрес» Валерій Бутко, та директор «КовельБудПостач» Руслан Михальчук за власні кошти придбали портативний переносний кардіомонітор з дефібрилятором.

За словами Ігоря Гнетньова – головного лікаря Луцького центру первинної медико-санітарної допомоги (колишня міська поліклініка №1), навіть один такий апарат здатен врятувати життя багатьох наших солдат.

«Саме таких апаратів сьогодні потребує фронт. Адже у червону зону (зону безпосереднього ведення бойових дій) реанімобілям заборонено заїжджати. Вони повинні дочекатися, допоки поранених солдат з-під граду куль вивезе броньований санітарний транспорт. А це 20, 30, а іноді і 40 хвилин. Однак якщо санітарний транспорт обладнати портативним кардіомонітором, лікар зможе вести спостереження усіх життєвих функції організму, в тому числі серцебиття, пульс та тиск ще по дорозі. І якщо серце солдата зупиниться, а до реанімобіля буде далеко, лікар зможе використати портативний дефібрилятор та повернути пораненого до життя».

Коштує такий апарат 55 000 грн. Ігор Гнетньов пообіцяв найближчим часом завезти цей апарат у полк «АЗОВ». Він виказує щиру вдячність підприємцям за їхню підтримку, а також дякує за передані раніше бронежилети для фронтових лікарів.

Микола Мацко



реклама у Нововолинськ