Головна Новини Нововолинська Круглий стіл за участю ДП «Волиньвугілля», директорів шахт та профспілок

Круглий стіл за участю ДП «Волиньвугілля», директорів шахт та профспілок

174
0

У приміщенні ДП «Волиньвугілля» за круглим столом директори шахт та представники профспілок обговорили наболілі гірничі питання, – повідомляє сайт “Нововолинськ.

– Ситуація у вугільній галузі сьогодні вкрай критична, державної підтримки немає, прогнози щодо вирішення шахтарських проблем невтішні. У цей нелегкий час потрібно докласти усіх зусиль, аби копальні Нововолинська мали право на існування, – каже Генеральний директор ДП «Волиньвугілля» Михайло Гарбузюк. Він зазначив, що аби покрити усі витрати, «Волиньвугіллю» необхідно заробляти 30 мільйонів, а не 25, як є на даний час.

Невиплаченою залишається заборгованість шахтарям. Міністр енергетики та вугільної промисловості Володимир Демчишин обіцяє, що кошти за грудень гірники отримають до кінця березня, коли ж буде зарплатня за січень та лютий – невідомо.

Про напрацювання у вугільній галузі Волині та чого вдалось досягти через неодноразові мітинги у Києві та переговори з чиновниками розповів голова теркому профспілки вугільників Юрій Калістратов. Як буде вирішено питання, покаже час, та шахтарі готові відстоювати вугільну галузь та свої робочі місця до останнього і сподіваються, що державне керівництво їх почує і не кине напризволяще.



реклама у Нововолинськ