Головна Соціум Шахтарі перекрили Хрещатик (ВІДЕО)

Шахтарі перекрили Хрещатик (ВІДЕО)

186
0

Колона шахтарів-протестувальників вирушила від Кабінету Міністрів на вулицю Хрещатик. Кількість протестувальників зменшилася, частина їх розійшлася, – пише Інтерфакс-Україна.

Мета походу на Хрещатик не названа, хоча раніше звучали заклики до перекриття центральної вулиці Києва. “Збираємо транспаранти, збираємо колону і висуваємося на Хрещатик”, – закликав протестуючих голова Незалежної профспілки гірників України Михайло Волинець після переговорів представників шахтарів із співробітниками Кабміну.

Крім того, стало відомо, що частина шахтарів переходить від будівлі Кабміну до міністерства енергетики та вугільної промисловості. Колона мітингувальників чисельністю близько 500 шахтарів організовано попрямувала пікетувати відомство, пише РБК-Україна.

Станом на 16:30 активісти спробували розгорнути намет, однак їм завадив невідомий з рацією, в результаті чого зав’язалася бійка, повідомляють Українські новини. Чоловіка виштовхали з натовпу, і він пішов по підземному переходу в напрямку станції метро “Хрещатик”.

Після цього мітингувальники встановили один намет. Пізніше близько 500 шахтарів перекрили рух транспорту по проїжджій частині вулиці Хрещатик. Вони викотили на дорогу вагонетку, оздоблену жовтими й синіми фарбами з написом “Шахтарський люстратор”. Вони стукають по вагонетці касками і тримають в руках плакати з написами “Демчишин – помилка Президента!”, “Врятуємо вугілля – врятуємо Україну!”.

Також на місці акції чергують близько п’яти співробітників Державної автомобільної інспекції. Раніше шахтарі встигли помітингувати під Адміністрацією президента, Верховною Радою і кабінетом міністрів.



реклама у Нововолинськ