Головна Соціум “Відкрите місто”: міська влада оприлюднюватиме публічну інформацію

“Відкрите місто”: міська влада оприлюднюватиме публічну інформацію

194
0

Нагадаємо: нещодавно МГО “Молодіжна ініціатива” запустила проект “Відкрите місто”, метою якого є змусити нововолинську владу оприлюднювати всю публічну інформацію, як того вимагає закон.

Зокрема, активісти громадської організації бажають, аби проекти рішень сесії міськради і виконкому публікували за 20 днів до розгляду, щоб усі рішення виконкому, ради, розпорядження міського голови були у відкритому доступі, так само, як і протоколи сесій ради, засідань виконкому та постійних комісій. Це спростить роботу журналстів та громадського активу, а також усіх, хто моніторить та аналізує діяльність ОМС.

Звернення громадських активістів розглянула вчора постійна комісія міської ради з питань регламенту, депутатської діяльності та етики, захисту прав людини, законності та правопорядку.

Члени постійної комісії на чолі з Оленою Чайкою фактично погодилися з вимогами МГО “Молодіжна ініціатива”, проте вважають, що документи, які містять персональні дані, публікуватись не повинні.

Ми намагалися роз’яснити, що прізвище/ім’я особи плюс відомості про те, що вона отримала в оренду чи користування майно громади, не є персональними даними, адже громада має право знати, хто користується її майном. Персональні дані – це інформація про національність особи, її освіту, сімейний стан, релігійні переконання, стан здоров’я, а також адресу, дату і місце народження, відомості про місце проживання або місце перебування особи. Цю інформацію можна просто не включати в нормативні акти або приховувати, адже, за законом, обмеженню доступу підлягає інформація, а не документ.

Члени постійної комісії запропонували розробити форму, в якій громадянин би засвідчував підписом дозвіл оприлюднювати свої дані.

Найближчим часом будуть розроблені зміни до регламенту міської ради, які передбачатимуть оприлюдення актів влади міста.

До речі. Покарання за неоприлюднення акта органу місцевого самоврядування – 25 мінімальних неоподатковуваних мінімальних доходів громадян (425 гривень), які муситиме заплатити секретар ради.



реклама у Нововолинськ