Головна Новини Нововолинська Шахтарі блокуватимуть автотрасу до “смс-ок” про зарплату

Шахтарі блокуватимуть автотрасу до “смс-ок” про зарплату

118
0

Трудовий колектив шахти № 10 “Нововолинська” вирішив сьогодні відновити акції протесту, адже заборгована зарплатня за неповних чотири місяці на рахунки гірників так і не надійшли.

Після шахтарських акції протесту 8-го травня було вирішено не продовжувати перекриття дороги, адже гірникам передали повідомлення із Міністерства енергетики та вугільної промисловості про те, що до 20-го травня заборговані гроші надійдуть на особисті рахунки, і уже розпочата процедура оформлення відповідних документів. Проте, обіцяні кошти так і не надійшли.

Сьогодні, 22-го травня, гірники зустрілися із керівництвом підприємства та профспілковими лідерами із надією почути результати переговорів із Мінфіном. Про це повідомляє “Буг“. Голова теркому профспілки вугільників Юрій Калістратов та директор шахти № 10 “Нововолинська” Петро Солоп розповіли, що 21-го травня ввечері були підписані необхідні документи заступником міністра фінансів і уже сьогодні відкрита лінія на 200 млн. гривень для фінансування добудови шахти № 10.

Про те, чи надійшли кошти на казначейські рахунки обіцяли повідомити гірників найближчим часом. Як повідомив журналістам у телефонній розмові народний депутат Ігор Гузь, під час перемовин із міністром Демчишиним та представниками Мінфіну було задекларовано: до кінця сьогоднішнього дня на шахту № 10 надійдуть 25 млн. гривень на добудову копальні.

Колектив гірників все ж відправився перекривати дорогу перед мостом через річку Західний Буг. Гірники не вірять жодним обіцянкам, тому вирішити протестувати допоки не отримують заборговані кошти по зарплаті на особисті рахунки, – повідомив голова незалежної профспілки гірників шахти № 10 “Нововолинська” Василь Прадід.



реклама у Нововолинськ