Головна Новини Нововолинська У Нововолинську “мобілізаційний” показник – один із найгірших

У Нововолинську “мобілізаційний” показник – один із найгірших

156
0

На Волині існує ряд об’єктивних причин, які суттєво впливають на перешкоджання виконання мобілізаційних норм. Про це та про рівень виконання планових завдань п’ятої хвилі мобілізації у області під час оперативної наради в ОДА розповів виконувач обов’язків обласного військового комісара Роман Кулик.

З його слів, станом на сьогодні на курси перепідготовки та підвищення військової кваліфікації на військові полігони на території області направили 41% військовозобов’язаних. Про це повідомляє ІА “Волинські новини“.

Із них 82% – офіцери запасу, 14% – техніки національної економіки. Найкращий стан справ – у Маневицькому та Любешівському районах, об’єднаних одним військовим комісаріатом. Наразі мобілізаційні завдання у цих районах вдалось виконати на 97%.

Близькими до виконання є й Горохівський та Локачинський райони – 95%. Більшу половину плану завдання виконали у Ківерцівському (52%) та Рожищенському (50%) районах. Інші військові комісаріати демонструють низький відсоток поставок до військово-організаійних структур. На думку військового, це свідчить про те, що в районах області недостатньо проводять роботу щодо забезпечення виконання заходів проведення п’ятої хвилі мобілізації.

Найгірший рівень забезпечення мобілізаційних норм спостерігається у Старовижівському, Володимир-Волинському районах області, а також в містах Ковель та Нововолинськ. Позитивні зрушення відмітили у Ратнівському районі.

«Станом на сьогодні існує ряд об’єктивних причин, які суттєво впливають на перешкоджання виконання мобілізаційних норм. Серед них: міграція населення на тимчасові заробітки, високий рівень захворюваності військовозобов’язаних, що спричиняє зменшення кількості придатного до військової служби населення за станом здоров’я, недостатня освіченість населення з питань патріотичного виховання. Зазначені проблеми існують в кожному районі області, але тоді як одні їх вирішують, інші лише констатують факти, жодним чином не впливаючи на ситуацію», – каже Роман Кулик.



реклама у Нововолинськ