Головна Новини Нововолинська Суд над бійцями 51 бригади знову відклали (ПОВНЕ ВІДЕО)

Суд над бійцями 51 бригади знову відклали (ПОВНЕ ВІДЕО)

198
0

Сьогодні у Володимир-Волинському міському суді продовжилось судове засідання у справі 21-го бійця колишньої бригади. Нагадаємо: хлопці, щоб не загинути, відійшли на територію Росії. Зараз їм інкримінують дезертирство.

На сьогоднішньому засіданні вирішили питання щодо заміни захисників обвинувачуваних, а через хворобу одного з хлопців суд перенесли на 10 липня об 11:00. Суддя Леонід Канівець зауважив, що у випадку розгляду справи без одного обвинувачуваного буде порушено його право на захист.

Серед обвинувачуваних, нагадаємо, нововолинець Ігор Диня і Юрій Петриченко із селища Жовтневого.

Один із бійців – Ігор Головій – нещодавно отримав статус учасника бойових дій. “Сьогодні кнутом, завтра – пряником”, – усміхається хлопець.

Дивіться повну відеоверсію судового засідання:

Після судового засідання на подвір”ї суду громадські активісти влаштували імпровізований мітинг, обступили військового прокурора Олександра Курсова (він представляє сторону обвинувачення) і вимагали, аби той відмовився від замовної справи.

Один із адвокатів обвинувачуваних, правозахисник Василь Нагорний зауважив, що в українських судах уже розглянули декілька схожих справ, і вироки в них не на користь солдатів. Юрист не знає, скільки може тривати судовий розгляд спправи, втім, сподівається, що сду закриє кримінальне провадження стосовно бійців уже на наступному засіданні.



реклама у Нововолинськ