Головна Економіка Замінити охорону “Волиньвугілля” – щоб не крали, – Сергій Демченко

Замінити охорону “Волиньвугілля” – щоб не крали, – Сергій Демченко

164
0

Про це розповів Сергій Демченко, голова міської організації Незалежної профспілки вугільників. Він напросився до нас на розмову і прокоментував ситуацію, яка набула розголосу в пресі.

Нагадаємо: активісти ВО “Свобода” назвали спроби заміни охорони ДП “Волиньвугілля” (укладення договору з ПП “Мневіс” Дмитра Міхеєва) “рейдерським захопленням” підприємства.

“Якщо сказати, що при гендиректорові “Волиньвугілля” Гарбузюку крали, то зараз безбожно грабують, – каже Сергій Демченко. – Вагонами вивозять необліковане вугілля, ріжуть цілком придатні для роботи конструкції не металобрухт, і це все – не криючись. Безумовно, з відома директорів шахт і за сприяння охорони.”

Чому так відбувається? Охорона підпорядкована безпосередньо директору, а тому припинити злочин не може навіть теоретично. Якщо міліція і прокуратура ніяк не реагують на явні факти грабежу, то що говорити про простого охоронця?

Тому ми вирішили зробити “хід конем” – спробувати змінити охорону на шахтах: приватна фірма підпорядковуватиметься міністерству, і буде насправді дієвою. Наразі ми отримали концептуальну згоду міністра ДемчишинаМи, звичайно, вважаємо, що охоронну фірму потрібно визначити на конкурсній основі.

Протидіяти цьому процесу можуть тільки ті, хто боїться втратити робоче місце або ж прибутки від краденого.

Прошу не плутати профспілкових активістів і “Самопоміч”: так, ми співпрацюємо з нардепом Павлом Кишкарем, який єдиний нам реально допомагає, але це не означає, що нас можна вплутувати в політичні ігри.



реклама у Нововолинськ