Головна Новини Нововолинська Героя Олександра Свинчука посмертно нагородили орденом “За мужність”

Героя Олександра Свинчука посмертно нагородили орденом “За мужність”

152
0

Під час відеоселекторної наради сьогодні, 20-го липня, голова облдержадміністрації Володимир Гунчик повідомив, що згідно з Указом Президента України від 17 липня цього року № 436 орденом «За мужність» ІІІ ступеня посмертно нагородили за особисту мужність і високий професіоналізм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі 15 волинських воїнів, серед них – Олександра Свинчука. Про це йдеться в матеріалі ІА “Волинські новини“.

Олександр Свинчук загинув на сході від снайперської кулі під Савур-могилою. Він пішов до лав Збройних сил (51 ОМБ) добровольцем. Був поранений, але після лікування знову повернувся на передову.

Рідні згадують, як Сашко казав: «Якщо не я, то хто?» Хлопець кілька років поспіль (звільнився у 2012 році) працював пожежним рятувальником.

Загалом, розповів Гунчик, орденом Богдана Хмельницького на Волині нагородили 5 волинян, орденом «За мужність» – 82 особи та медалями «Захиснику вітчизни» – 10 чоловік. Також 124 загиблих волинян подали до нагородження, з них вже представили 97 осіб.



реклама у Нововолинськ