Головна Різне В колишньому готелі “Оснастки” поселилися бомжі й наркомани

В колишньому готелі “Оснастки” поселилися бомжі й наркомани

200
0

Неподалік Нововолинського дитячого садка №1 у закинутому готелі від ВАТ “Оснастки”, що знаходиться на Винниченка, 18, безхатьки та наркомани облюбували собі прихисток. Біля будівлі розкидана купа шприців та порожніх пляшок з-під алкогольних напоїв. Громадські активісти міста Нововолинська вимагають вирішення проблеми із занедбанням готелю, – пише “Буг“.

Акціонери ВАТ “Оснастка” першими помітили жахливий зовнішній вигляд самої будівлі та безлад поблизу неї. Відразу зрозуміло, що тут неодноразово побували люди, які зловживають спиртним та наркотиками. Активісти і за сумісництвом співвласники “Оснастки” вирішили звернутись до міської влади із питанням: чому колишній єдиний готель міста руйнується на очах? Проникнути в будівлю неважко: вікна легко відчиняються. Через них неважко проникнути усередину занедбаного готелю.

Журналістам вдалося побувати всередині приміщення. Стан колишнього “будинку спеціалістів” просто жахнув: тут проживають безхатченки. Також у готелі невідомі розпивають алкогольні напої, вживають наркотики та залишають шприци із голками після себе.

Акціонери вирушили з переліком конкретних питань про вигляд “будинку спеціалістів”: чому немає охорони та сигналізації? Чому готель не продається? Чому є можливість легко проникнути усередину? Куди зникли половина залізного паркану, який загороджував тепер вже закинутий готель? Куди зникли батареї?

За відповідями активісти прийшли до заступника міського голови Едуарда Савіка. Той розповів, що працівники Нововолинської міліції неодноразово повідомляли про те, що поблизу цієї будівлі уже не раз затримували людей із наркотиками. Едуард Савік на прохання активістів викликав виконавчого директора ВАТ “Оснастка” Віталія Марчука та арбітражну керуючу Надію Вознякевич.

Через короткий час виконавчий директор та арбітражна керуюча ВАТ “Оснастка” прибули у кабінет Едуарда Савіка. Віталій Марчук зазначив, що батареї із закинутого готелю вирізали та вивезли самі працівники ВАТ “Оснастка”, щоби їх не розкрадали. Однак, журналісти “БУГу”, будучи всередині будівлі, помітили, що декілька батарей таки лишилося. Віталій Володимирович також розповів, що сигналізація та охорона “будинку спеціалістів” вимагає великої кількості коштів, яких є недостатньо.

“Ми приїжджали до готелю і неодноразово забивали вікна, але їх все одно розбивають і проникають у будівлю. Зараз ми виставили на продаж готель, адже він приносив тільки збитки. Продається будівля за 1 мільйон 700 тисяч гривень”, – розповів Віталій Марчук.

Надія Іванівна зазначила, що готова продати старий готель хоч за гривню. Однак це неможливо через ряд певних причин. “Зараз будинок знаходиться на реалізації. На підприємстві ВАТ “Оснастка” великий збиток дає виплата пільгових пенсій – за рік виплачується 1 мільйон гривень. Через таку кількість грошей ми не можемо виділяти кошти на готель, який фактично неконкурентноспроможний”, – зазначила Надія Вознякевич.

Після гучної розмови між активістами, виконавчим директором ВАТ “Оснастка” та арбітражною керуючою усі знайшли спільний шлях вирішення проблеми. Надія Вознякевич пообіцяла, що протягом декількох днів проблему із “будівлею спеціалістів” все-таки вирішать.



реклама у Нововолинськ