Головна Новини Нововолинська Шахтарська конференція: Богдана Макарчука хочуть виключити з профспілки

Шахтарська конференція: Богдана Макарчука хочуть виключити з профспілки

130
0

У четвер на конференції міської організації Незалежної профспілки гірників України делегати прийняли низку рішень щодо голови первинного осередку профспілки на шахті “Бужанська”.

Нагадаємо: раніше профком “первинки” НПГУ на “Бужанці” прийняв рішення вийти з міської організації та припинити перераховувати 7,5% профспілкових внесків на її утримання. Також на засіданні виключили Сергія Демченка з осередку.

На конференції міської організації НПГУ ці рішення визнали такими, що суперечать статуту, а також прийняли звернення до Ради голів НПГУ, в якому просять виключити голову осередку Богдана Макарчука з лав НПГУ “за дії, які дискредитують ім’я члена НПГУ”.

Сергій Демченко стверджує, що конфлікт у лавах організації розвинувся тоді, коли Ігор Пиляй спробував підкупити осередки НПГУ, здобути їх підтримку і стати гендиректором ДП “Волиньвугілля”. Натомість рекомендацію в міністерство Пиляю надав тільки Богдан Макарчук.

“Міністр Демчишин у своєму кабінеті в присутності декількох людей сказав, що йому Пиляй потрібен для того, щоб закрити волинські шахти. Це ще більший корупціонер, аніж Михайло Гарбузюк, – відзначив Сергій Демченко.

Крім того, голова місцевої організації стверджує, що Богдан Макарчук робив спроби змістити всіх голів осередків НПГУ на нововолинських шахтах. Втім, сам Макарчук цю інформацію спростовує.

Заступник голови НПГУ Михайло Шабля розповів, що Ігор Пиляй робив спроби зруйнувати осередки НПГУ на червоноградських шахтах.

Більше дивіться в нашому сюжеті:



реклама у Нововолинськ