Головна Новини Нововолинська Сесія селищради: об”єднання громад, “наклеп” і вечірній “неспокій”

Сесія селищради: об”єднання громад, “наклеп” і вечірній “неспокій”

170
0

Позачергову сесію Жовтневої селищної ради скликали, аби затвердити проект землеустрою щодо відведення земельної ділянки БФ “Карітас Волинь” (нагадаємо: на минулій сесії благодійному фонду продали приміщення колишньої школи № 9, однак викуп без оформлення землі неможливий).

На сесію приїхав міський голова Віктор Сапожніков, аби висловити свою позицію щодо об’єднання громад.

Нещодавно сільський голова Литовежа Іван Іванчук подав до обласної ради проект рішення, в якому до складу Литовезької об’єднаної громади має увійти і селище Жовтневе. Жодних розмов ні з депутатами, ні з селищним головою не було, тому на минулій сесії депутати ухвалили звернення до обласної влади, в якому назвали таке рішення абсурдним. Депутати запропонували, аби центром новоствореної громади стало селище Жовтневе – адже там є вся необхідна інфраструктура.

Іван Іванчук таку пропозицію категорично відкидає.

Віктор Сапожніков сьогодні на сесії наголосив, що селище має два варіанти: або стати центром об’єднаної територіальної громади, або приєднатися до Нововолинської ОТГ.

Міський голова закликав депутатів сформувати активну позицію і переконувати жителів навколишніх сіл об’єднуватися.

Депутат міськради Владислав Буткевич пояснив позицію щодо майна колишньої школи. За його словами, частина радіаторів опалення (38 штук) із колишньої школи зберігаються в підвалі, – працівники школи зняли їх, аби ніхто не вкрав. Бордюри на шкільному подвір’ї повикопували – бо їх хтось “розбивав”. Спортивні споруди зрізали – бо закінчився термін експлуатації, й, до того ж, вони рахуються за вчителем фізкультури. А тому, щоб ніхто не травмувався, їх зрізали.

Владислав Буткевич сказав, що таким чином виявив… турботу (!) про здоров’я селищних дітей. Такий собі д’Артаньян. На подвір’ї діючої школи спортивні споруди не набагато “молодші”, але ж ніхто їх не зрізає! Дивина…

Директор школи не зміг пояснити, чим йому заважала огорожа колишнього шкільного подвір’я (її він теж хотів спиляти). І копії документів, якими завзято розмахував перед депутатами, залишити відмовився. І взагалі, зверенння до міліції з приводу встановлення місцезнаходження майна колишньої школи назвав “наклепом”…

Депутати також розглянули клопотання депутата міськради Богдана Бадзюня щодо порушення громадського порядку в селищі у вечірній час. Заступник начальника нововолинської міліції В’ячеслав Мартинюк пообіцяв, що місто й селище у п’ятницю – неділю патрулюватимуть бійці Нацгвардії.

Селищна рада передала в оренду на 15 років ТзОВ “Енергоресурси” гараж колишньої пожежної частини, продовжила діб програми “Екологія – 2013-2015” до 2022 року і прийняла рішення з кількох технічних питань.



реклама у Нововолинськ