Головна Новини Нововолинська Діти Нововолинська відвідали військово-історичний фестиваль у Ківерцях

Діти Нововолинська відвідали військово-історичний фестиваль у Ківерцях

210
0

Традиційно, особливу увагу працівники кримінальної міліції у справах дітей Нововолинського МВ УМВС та служби у справах дітей виконавчого комітету Нововолинської міської ради приділяють тим підліткам, котрі мають конфлікт із Законом.

Мета профілактичної роботи не показати дітям їх минуле, а відділити їх від цього, пояснити, що історія заснована на патріотизмі простих людей, котрі боролися за перемогу, за світле майбутнє тих, які живуть нині, працюють і не знають, що таке справжня війна. Також, формування у підлітків ідеї героїзму перед власною країною, беручи за основу не кримінальних «авторитетів», а героїв які дійсно відвойовували незалежність нашої держави з доповненням і вивченням подій які зараз є на території східних областей України і є пріоритетним напрямком роботи на який покладено формування у дітей образу українця – героя, який дбає про свою державу та її незалежність. Тому, діти котрі перебувають на профілактичних обліках у профільних службах, за сприянням заступника начальника Нововолинського МВ УМВС В.О. Мартинюка, старшого оперуповноваженого КМСД Нововолинського МВ УМВС України у Волинській області, старшого лейтенанта міліції Вавілова В.С., який безпосередньо приймав участь у фестивалі, та головного спеціаліста служби у справах дітей виконавчого комітету Нововолинської міської ради Сидор Н.М., мали змогу бути присутніми на військово-історичній реконструкції бойових дій часів Великої Вітчизняної війни, яка відбулася 30 серпня у місті Ківерці.

Головна увага учасників фестивалю, була зосереджена на глобальному військовому конфлікті ХХ століття, а саме на боях між арміями Третього Рейху, СРСР і українського націоналістичного повстанського руху часів Великої Вітчизняної війни.

У реконструкції боїв взяли участь члени військово-історичних клубів з Волині, Львова, Рівненщини за ініціативою керівника військово-патріотичної групи “Азимут” Володимира Павловича Патрая. Учасники реконструкції максимально відтворили атмосферу тих подій. При цьому використовували зброю з системою холостого пострілу, а саме: гвинтівки «Мосіна», «СВТ», кулемети «Максима» та «Дегтярьова», пістолети марки «ТТ», «Вальтер», «Маузер», а також димові шашки і військову форму періоду ІІ Світової війни.

Неповнолітні отримали можливість почути розповідь про події часів 1939-1945 років, а також ознайомитися з виставкою військової зброї, амуніції та техніки.

Зусилля працівників підрозділів спрямовані на залучення дітей, котрі перебувають на профілактичних обліках, до змістовного і цікавого дозвілля, формування у них поваги до історії рідного краю та їх патріотичне виховання.

Діти з неабияким інтересом спостерігали за театралізованою історичною реконструкцією, оглядали виставку зброї, техніки та амуніції, залюбки фотографувалися, а дорогою додому – бурхливо обговорювали побачене та ділилися враженнями.

Фото з сайту: https://m.vk.com/album-67058534_220357260



реклама у Нововолинськ