Головна Події Сергія Фураєва та Артема Комісарчука звільнили з полону

Сергія Фураєва та Артема Комісарчука звільнили з полону

236
0

З полону звільнили майора Сергія Фураєва, нововолинця, та солдата Артема Комісарчука з 51 окремої механізованої бригади. Ще минулого року під час виходу з іловайського котла вони потрапили у полон бойовиків. Там вони перебували уже понад рік, – пишуть “Волинські новини” з посиланням на “Вісник+К“.

Як стало відомо журналістам від волонтерів, які опікувалися долею військових, у вівторок, 8 вересня, Фураєва і Комісарчука передали українській стороні. Незабаром бійців літаком відправлять на Київ. У столицю зустрічати їх вирушила волинська волонтерка Наталія Боярина.

Інформацію підтвердив радник глави Міноборони Василь Будик на своїй сторінці у Фейсбуці. З його слів, активну участь у переговорах брав Володимир Рубан.

Нагадаємо, сьогоднішній обмін полоненими анонсувався як «4х2». Тобто бойовики «ДНР» мали отримає чотири людини, а Україна – дві. Як відомо, переговори з визволення майора Сергія Фураєва та солдата Артема Комісарчука були надзвичайно складними й довгими.

Як повідомлялось раніше, їх мали звільнити 15 серпня, проте бойовики зірвали процес обміну. Згодом повідомлялося, що вони раніше були засуджені бойовиками до розстрілу.



реклама у Нововолинськ