Головна Новини Нововолинська “Своя сорочка ближче до тіла”: у місті говорили про скасовані пільги

“Своя сорочка ближче до тіла”: у місті говорили про скасовані пільги

166
0

Сьогодні в приміщенні міської ради відбулись збори керівників профспілок і громадських організацій щодо скасування пільг. Громадський активіст Тарас Сватко ініціював зустріч, щоб вирішити, як громадськість міста має домагатися повернення пільг.

Нагадаємо: у Володимирі-Волинському нещодавно пройшли такі збори: громадські організації вирішили написати звернення до Уповноваженого з прав людини та нардепа Ігоря Гузя, аби ті ініціювали позов до Конституційного суду України щодо визнання закону про скасування пільг неконституційним.

Втім, заступник міського голови Андрій Сторонський спочатку відмовився надати приміщення для зборів – пропонував сплатити орендну плату; після того, як втрутився депутат міськради Руслан Влодарчик, приміщення надали.

На самих зборах представники профспілок та ветеранських організацій кричали про конструктив, але, зрештою, кожен прагнув поділитись своєю “болячкою” і розповісти про незадоволення владою. А Тараса Сватка навіть звинуватили у передвиборчому піарі, хоча сам він стверджує, що балотуватися в депутати не збирається.

Начальник відділу соціального захисту населення Наталія Волчанюк і заступник міського голови Андрій Сторонський в один голос запевнили, що звернення до високих посадовців не допоможуть, адже кошти на фінансування пільг у Держбюджеті не передбачені.

Зрештою, не дійшовши згоди, чоловіки поважного віку розійшлись.

“Я очікував на конструктивний діалог, запропоновані від організацій шляхи вирішення цього питання, натомість побачив повний хаос, – каже Тарас Сватко. – Спілка інвалідів-шахтарів зі Сторонським почали мене звинувачувати в передвиборчому піарі, хоча я зробив на початку заяву відносно цього. Закидали мені питання: “Чого ви тих не повідомили, чого тих…”, “чого я тут піднімаю це питання,а не їду в Київ”, “що ця писанини до одного місця” і тому подібне. А шляхи вирішення так і не назвали. По-перше, я не мав номерів тих організацій, у міській раді відмовилися мені їх надати і не хотіли самі повідомити, а по-друге – повідомив ті організації, чиї права було порушено (номери надали мешканці міста). Шахтарів-інвалідів у тому законі не згадують, а тому я їх не повідомляв, але в повідомленні на ФБ про даний захід вказував, що можуть прийти усі небайдужі. Було багато балаканини, але одностайного рішення так і не було прийнято. Напевно,це потрібно тільки мені.”




реклама у Нововолинськ