Головна ЗМІ Шахтарський страйк: у понеділок гірники перекриють дорогу (ВІДЕО)

Шахтарський страйк: у понеділок гірники перекриють дорогу (ВІДЕО)

186
0

Сьогодні працівники шахти № 1 припинили роботу і розпочали страйк. 14,5 мільйона гривень заробітної плати боргує Міненерговугілля. Попри численні застереження, кошти до сьогодні не перерахували на рахунки Держказначейства.

О 10:00 шахтарі влаштували мітинг біля приміщення міськради. Від міського голови Сапожнікова, який вийшов до них через півгодини, гірники нічого нововго не почули: очільник міста говорив про листи і звернення, які написав у міністерство і навіть звинуватив профспілки в тому, що вони не контролюють розкрадання вугілля та металобрухту. Крім того, міський голова зазначив, що шахта майже не видобуває вугілля. “Я поїду до Києва, але голодувати з вами не буду”, – сказав Сапожніков.

Гірники, які вже 3 місяці не можуть отримати зароблене, не сплачують кредити, спілкувалися з владою на високих тонах і навіть “послали” Віктора Сапожнікова.

Згадали і нардепа Ігоря Гузя, який обіцяв допомогу, і міжфракційне депутатське об’єднання “Захистимо вугільну галузь”, яке виявилось недієвим.

“З понеділка ми перекриємо автотрасу Ковель-Львів неподалік від моста через річку Західний Буг на межі Львівської і Волинської областей. Одночасно відправимо своїх представників на зустріч із головою Волинської облдержадміністрації та вручимо йому наші вимоги. Інша наша делегація на чолі з міським головою Нововолинська поїде до Києва. Якщо питання погашення заборгованості не вирішиться, маємо намір оголосити акцію голодування під Адміністрацією Президента», – розповів Анатолій Мухомеджанов, голова осередку Незалежної профспілки гірників України.

 



реклама у Нововолинськ