Головна Влада Ігор Гузь вимагає від Демчишина затвердити список «броньованих» професій шахтарів-призовників

Ігор Гузь вимагає від Демчишина затвердити список «броньованих» професій шахтарів-призовників

128
0

Народний депутат звернувся до Міністра енергетики та вугільної промисловості України Володимира Демчишина із прошанням накладання «броні» на військовозобов’язаних шахтарів. Ігор Гузь направив депутатський запит Володимиру Демчишину про відсутність затвердженого переліку посад та професій, за якими бронюються військовозобов’язані.

«Такі переліки відповідно до законів України «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію» має подати Міністерство енергетики та вугільної промисловості України у Міністерство оборони України з подальшим їх затвердженням та доведенням до відома обласним та районним військовим комісаріатам» – повідомляє у запиті народний обранець.

Шахтарі державного підприємства «Волиньвугілля» зараз переживають досить складний час. Якщо за запитом народного депутата Ігоря Гузя Міністр енергетики та вугільної промисловості не зможе вжити необхідних заходів, вугільні підприємства Волині можуть залишитися без висококваліфікованих спеціалістів. Це може стати ще одним ударом по шахтах Волині. Призов на сьому хвилю мобілізації запланований взимку 2016 року.

Ігор Гузь переконаний, що «вже абсолютна більшість профільних міністерств і відомств подало такі переліки до Міністерства оборони України». Народний депутат вважає, що Міністерство енергетики та вугільної промисловості України зобов’язане надати аналогічні списки і для працівників гірничих професій.

«Так ми зможемо зберегти для працівників вугільної промисловості їх робочі місця, і вони по закінченню служби зможуть повернутися до своєї роботи» – додав Ігор Гузь під час виступу у Верховній Раді.

Народний депутат вимагає від Міністра енергетики та вугільної промисловості України Володимира Демчишина негайно організувати затверджений список із переліком посад та професій шахтарів, за якими бронюється робоче місце, у випадку призову їх до рядів української армії.

Прес-служба народного депутата Ігоря Гузя



реклама у Нововолинськ