Головна Новини Нововолинська “Карітас Волинь” підписав договір з польськими партнерами щодо створення центру паліативної допомоги

“Карітас Волинь” підписав договір з польськими партнерами щодо створення центру паліативної допомоги

240
0

У п’ятницю, 12 лютого, ВОБФ «Карітас-Волинь» і Товариство допомоги імені Святого брата Альберта (м. Санок, Польща) підписали договір про співпрацю у напрямку розвитку паліативної та хоспісної допомоги.

Під час зустрічі, яка відбулась у Мукачево, директор фонду о. Володимир Кметь та Президент Товариства Аліція Коціловська обговорили важливі питання щодо інтеграційного розвитку паліативної допомоги в рамках транскордонного співробітництва, – повідомляє “Буг” із посиланням на координатора проекту з паліативної допомоги ВОБФ «Карітас-Волинь» Тетяну Чмух.

Співпраця з іноземними партнерами є важливою, адже задля розширення та вдосконалення системи надання паліативної допомоги у Волинській області «Карітас-Волинь» працює над створенням Регіонального центру паліативної допомоги. Перші кроки в цьому напрямку вже зроблені:благодійний фонд придбав приміщення колишньої школи в смт Жовтневе (триповерхове, площею 1000 квадратних метрів та двоповерхове, площею 1600 квадратів), яке буде реконструйоване під Регіональний центр. На сьогодні проводять підготовчі роботи і розробляють проектно-кошторисну документацію.

Договір про співпрацю дозволить використати досвід польської сторони, позаяк Товариство Святого брата Альберта вже багато років працює у сфері паліативної допомоги і завжди радо розпочинає співпрацю з українцями. Аліція Коціловська запевнила, що одним із основних напрямків спільної діяльності є підготовка медичного персоналу на базі хоспісу у м. Санок.

Незабаром відбудеться робоча зустріч сторін, у ході якої планується підписання інших важливих документів щодо співпраці у напрямку розвитку паліативної та хоспісної допомоги.

До слова, проект ВОБФ «Карітас-Волинь» з будівництва Регіонального центру паліативної допомоги – це створення спеціалізованого закладу сучасного типу для невиліковно хворих людей з метою проведення останнього часу їх життя у комфортних умовах, надання адекватної медичної допомоги під наглядом лікарів, медичних сестер, соціальних працівників, духовенства, волонтерів. Окрім цього, хоспіс, разом з наданням необхідних видів медичної допомоги, візьме на себе деякі функції соціальних служб (місце проживання одиноких людей похилого віку). Також при закладі будуть функціонувати виїзна служба паліативної допомоги, консультативно-діагностичний та навчально-тренінговий центри.



реклама у Нововолинськ