Головна Новини Нововолинська Шоста сесія міської ради: за що голосуватимуть депутати?

Шоста сесія міської ради: за що голосуватимуть депутати?

280
0

На розгляді шостої сесії Нововолинської міської ради – рекордних 46 питань! Окремі проекти рішень ми намагалися проаналізувати, і ось наші зауваження:

1. Відповідно до ЗУ “Про доступ до публічної інформації”, проекти рішень міської ради мають бути опубліковані не пізніше, ніж за 20 робочих днів до дня розгляду. Отже, останній проект рішення мав би зявитися на сайті міськради максимум 25 січня. Натомість деякі проекти рішень, включені до порядку денного, опубліковані з порушенням терміну, який встановлює Закон: “Про внесення змін та доповнень до рішення міської ради від 14.07.2015 №46/3 «Про встановлення на території міста Нововолинська податку на майно» (29.01.2016), “Про організацію харчування учнів, які потребують соціального захисту, в загальноосвітніх навчальних закладах”    (03.02.2016),  “Про розмір плати для батьків за утримання дітей у дошкільних навчальних закладах та встановлення грошових норм харчування”    (03.02.2016),  “Про оголошення конкурсу на передачу в оренду газової котельні” (03.03.2016).

2. Проект рішення “Про затвердження Положення про помічника-консультанта депутата Нововолинської міської ради сьомого скликання” взагалі не містить відомостей про дату оприлюднення.

3. Проект рішення “Про затвердження Положення про помічника-консультанта депутата Нововолинської міської ради VII скликання”, яке опубліковане 19.01.2016, не містить додатку – тобто тексту самого положення.

4. Проект рішення “Про інформацію на запит депутата міської ради сьомого скликання Соловйова Р.О.” посилається на додаток, але не містить його.

5. Проект рішення “Про клопотання організацій та заяви громадян” містить чудернацький текст: “Звільнити (відмовити у звільненні) мале підприємство «Промінь», де працюють інваліди по зору (вул. Кобзаря, буд. 61) на 2016 рік від плати за прибудинкову територію; встановити (відмовити) для даної організації на 2016 рік ставку орендної плати за 1 квадратний метр оренди нежитлового приміщення.”

6. Проект рішення “Про безоплатну передачу товарно-матеріальних цінностей” посилається на додаток, але не містить його.

7. Проект рішення “Про погодження інвестиційної Програми КП”Нововолинськ-теплокомуненерго” на 2016 рік” посилається на додаток, але не містить його.

8. Пункт 2 проекту рішення “Про внесення змін та доповнень до рішення міської ради від 14.07.2015 №46/3 «Про встановлення на території міста Нововолинська податку на майно”: “Це рішення діє з 1 січня 2016 року”. Цей пункт узагалі абсурдний, адже рішення ради, відповідно до Закону, вступає в силу не раніше від дати його публікації, і аж ніяк – до прийняття.

9. Пункт 1.2. проекту рішення “Про затвердження Положення про помічника-консультанта депутата Нововолинської міської ради сьомого скликання” (Депутат Нововолинської міської ради може мати одного помічника-консультанта) суперечить ЗУ “Про статус депутатів місцевих рад”, адже в Законі сказано, що до п”яти.

10. Є 2 проекти рішень “Про затвердження Порядку подання та розгляду електронних петицій до Нововолинської міської ради”. Перше положення містить більш комфортну для жителів міста норму – петиція розглядається, якщо протягом 60 днів набрала 150 підписів, друге – менш комфортну (200 підписів за 30 днів). ЗУ “Про звернення громадян” містить “крок” від 100 до 250 підписів протягом не більш як 3 місяці (якщо норма не визначена у статуті територіальної громади).



реклама у Нововолинськ