Головна Різне Дорога Устилуг-Луцьк-Рівне буде така, як Львів-Радехів-Луцьк

Дорога Устилуг-Луцьк-Рівне буде така, як Львів-Радехів-Луцьк

138
0

Керівник виконавчої гілки влади на Волині запропонував дорожникам і усім відповідним службам застосувати такі ж підходи до ремонту дороги Устилуг-Луцьк-Рівне, як це проводилось на трасі Луцьк-Львів. Про повномасштабні роботи на важливій для краю трасі говорили під час наради у голови облдержадміністрації Володимира Гунчика, що відбулась вчора, 21 червня, – пише «Волинська Правда»

За словами начальника Служби автомобільних дорігу Волинській області Анатолія Посполітака, уже виконано робіт на 20 млн грн. Зокрема, «Луцькавтодор-сервіс» розпочав роботи на ділянці Луцьк-Володимир, рухаючись в сторону селища Торчина. Уже проведено вирівнювання профілю автомобільної дороги з укладкою асфальтобетону, триває підготовка до покриття верхнім шаром. Варто зазначити, що «Луцькавтодор-сервів» ремонтуватиме 3 ділянки дороги загальною протяжністю близько 30 км. Щодо інших ділянок, то триває робота над підписанням договорів з переможцями тендерів.

Щодо коштів на ремонт цих доріг, а саме 50-ти відсотків суми перевиконання загального обсягу щомісячних показників надходжень митних платежів, то як зазначив начальник головного управління Державної казначейської служби у Волинській області Михайла Леміщака, ситуація позитивна, адже станом на сьогодні сума від перевиконання становить вже є орієнтовно 400 млн грн.

Однак, одним із проблемних питань наразі є затвердження переліку об’єктів, щодо яких проводиться експеримент з фінансового забезпечення здійснення заходів з розвитку автомобільних доріг загального користування у Комітеті Верховної Ради України з питань бюджету. Проблема полягає у необхідності затвердження цього переліку найближчим часом, аби кошти, згідно порядку спрямування 50-ти відсотків суми перевиконання, отримали підрядники, які виконуватимуть роботи.

Також не оминули увагу і питання утримання цих доріг, а зокрема вагового контролю. За інформацією начальника управління Укртрансбезпеки у Волинській області Володимира Степанова, на сьогодні проведено 2050 перевірок, з яких виявлено 53 порушення та накладено штрафів на півтори тисячі євро.



реклама у Нововолинськ