Головна Економіка Волиньгаз збільшує норму на одну людину вдвоє тим, хто відмовляється від загальнобудинкового...

Волиньгаз збільшує норму на одну людину вдвоє тим, хто відмовляється від загальнобудинкового лічильника, це законно?

130
0

Нововолинський інформаційни портал уже писав про те, що “Волиньгаз примусово встановлює газові лічильники на будинок, жителі – проти.
Ця історія отримала продовження. 
Сьогодні у двері подзвонили дві жіночки із Волиньгазу і повідомили, що людям, які відмовляються від встановлення лічильника на весь будинок, Волиньгаз піднімає граничну норму на одну людину вдвоє! 

На запитання: “Згідно з яким законом це робиться?”, відповіли: “Ми не юристи” та показали аркуш А4 без жодних печаток та підписів на ньому, дивіться фото.
У цьому документі ніде не вказується про те, що піднімається норма на одну людину, немає жодних цифр, на скільки норма піднімається, а також немає посилання на жоден закон, згідно з яким це відбувається. Чи не вводять працівники Волиньгазу людей в оману, залякуючи підвищенням плати за газ, для того, щоб вони підписали згоду на встановлення?
У документі також міститься  посилання на Закон України №3533-VI від 16.06. 2011 року, згідно з яким повинні встановлюватися лічильники на газ до 1 січня 2018 року, у випадку, якщо газ використовується для приготування їжі.
Далі в документі зазначається, що цим Законом не передбачено встановлення індивідуальних лічильників. Але ж і встановлення лічильників на будинок даним законом також не передбачається, чи не так?  
Також є посилання на 5 розділ IX Кодексу ГРМ, згідно з яким “може бути встановлений загальнобудинковий лічильник”. 
По-перше, чи має Кодекс ГРМ більшу силу чим закон? Ні. По-друге, “може були встановлений” та “повинен бути встановлений” – це ж абсолютно різні речі. 

І таких моментів у документі багато. 

Потрібна консультація юриста щодо цього документа. Можливо, у місті є юристи, які можуть це прокоментувати, та дати відповідь на запитання, чи законно чинить “Волиньгаз”, збільшуючи норму на одну людину вдвоє за відмову встановлення лічильника на будинок?

 



реклама у Нововолинськ