Головна Освіта Андрій Торчило вилетів до Нью-Йорку на безкоштовне навчання, а його сестрі не...

Андрій Торчило вилетів до Нью-Йорку на безкоштовне навчання, а його сестрі не видали візу

168
0

На фото Андрій Торчило та Анна Сербіна. Тільки що вони вилетіли до Нью-Йорку, а там у школу Тафт“, – написав у Фейсбук Andriy Gerus.

Андрій із Старої Лішні, з Волині, син вчительки та шахтаря. Андрій був переможцем обласної олімпіади з математики, фізики, астрономії, на всеукрі з фізики та астрономії мав третє місце.


Аня із Шепетівки Хмельницької області, тато – військовий, мама – вчитель музичної школи. Аня взагалі вперше летить у літаку і зразу у Нью-Йорк. У Ані 2-е місце на всеукрі з хімії, призові місця на обласних турнірах з математики та фізики.


Ці діти завдяки програмі Ukraine Global Scholars отримали стипендії понад 300 тис дол кожен, вони будуть на повному утриманні школи-пансіону, а також школа платить їм стипендію 50 дол/міс. Американська освіта хоча і капіталістична, але дає можливості та шанси розумним дітям, незалежно від статусу та матеріального стану батьків.


Навчатися вони будуть у престижній приватній Taft School, що у штаті Коннектикут.


Школа Тафт була заснована у 1890 році Горацієм Тафтом сином військового міністра та генпрокурора США, молодшим братом 27-го Президента США Уільяма Говарда Тафта (1909-1913рр). Сам Уільям Тафт – це єдиний президент США за всю історію, якого згодом обрали головою Верховного Суду США.


У цій школі навчалися сенатор США Роберт Альфонсо Тафт, професор-фізик Горацій Дуайт Тафт, губернатор штату Огайо Роберт Альфонсо Тафт III. Це відповідно син, внук та правнук 27-го Президента США. Тобто школа зроблена, як для себе, щоб не відправляти дітей вчитися за кордон.


Засновник школи Горацій Тафт до самої своєї смерті читав у школі курс, «що означає бути громадянином своєї країни».


Сьогодні у школі вчиться біля 600 дітей із 29 країн світу. Співвідношення учнів до вчителів – 5:1. Середній клас – 12 учнів.


В кампусі школи 9 футбольних полів, поле для гольфу, 16 тенісних кортів, 8 кортів для сквошу, 2 хокейних катка (олімпійського стандарту та НХЛ), театральні студії, танцювальні зали тощо.


Коротше, ми з Андрієм домовилися, що будемо робити щомісячний блог про життя та навчання у американській школі. Перший випуск про перші враження – у цю п`ятницю).


Але ще ніяка наука не розгадала феномен українських жінок. Коли Тані, старшій сестрі Андрія, не видали американську візу для навчання у школі Ганнері – жінки плакали. Коли Андрій сьогодні полетів вчитися у Америку – жінки знову плакали. Л – логіка.


P.S. Але Таня не здається і у кінці цього тижня зробить таки ще одну спробу отримати навчальну візу.


P.S.S. Перший час Андрію і Ані буде важко, але у них все вийде. Вони будуть кращими у своєму класі, я це точно знаю. Бо вони круті.
“, – написав Andriy Gerus.



реклама у Нововолинськ