Головна Влада У Нововолинському пологовому відділенні – сучасна ультразвукова діагностична система

У Нововолинському пологовому відділенні – сучасна ультразвукова діагностична система

194
0

Днями у пологовому відділенні Нововолинської центральної міської лікарні встановили нову ультразвукову діагностичну систему. Це стало можливим завдяки гранту вартістю майже півтора мільйона гривень, який надав Уряд Японії на реалізацію проекту модернізації медичного обладнання пологового відділення ЦМЛ. До хорошої справи долучився Фонд Ігоря Палиці «Тільки разом», який оплатив податок.

Нагадаємо, що минулого року Нововолинська ЦМЛ взяла участь у конкурсі інвестиційних проектів за Програмою безпеки людини КУСАНОНЕ та успішно пройшла усі етапи конкурсного відбору. І наприкінці березня цього року у Києві за участю Надзвичайного та Повноважного Посла Японії в Україні Такаші Кураі відбулася урочиста церемонія підписання грантової угоди.

Варто зазначити, що із 500 отриманих заявок у 2018 році, для реалізації відібрали 12 проектів, які стосуються сфери охорони здоров’я, соціального захисту та освіти.

Нововолинський проект модернізації медичного обладнання пологового відділення міської центральної лікарні потрапив до 8 грантів-переможців у сфері охорони здоров’я, які цьогоріч виділила японська сторона.

21 травня сучасну апаратуру презентували у пологовому відділенні Нововолинської ЦМЛ. З цієї нагоди до медичного закладу завітали міський голова Віктор Сапожніков, його перший заступник, секретар ради Андрій Сторонський, головний лікар центральної міської лікарні Віктор Мороз, перший заступник голови правління Фонду Ігоря Палиці Лариса Тарасюк, медичні працівники, які працюватимуть із ультразвуковою діагностичною системою.

На новому обладнанні, яке оснащене кількома датчиками, лікарі зможуть проводити увесь комплекс ультразвукових досліджень. На ньому можна визначати злоякісні та доброякісні утворення щитовидної та молочних залоз, на ранніх стадіях виявляти онкологічні патології, серцево-судинні захворювання, а також обстежувати органи черевної порожнини, сечостатевої системи, скелетно-м’язової системи, нирки, периферичні та поверхневі судини.

Ми дуже задоволені цим обладнанням. Нам зручно ним користуватись, а пацієнти зможуть отримувати якісну діагностику“, – розповіла завідувач відділення функціональної діагностики Нововолинської ЦМЛ Неля Бас.

Перший заступник голови правління Фонду Ігоря Палиці Лариса Тарасюк, яка є менеджером цього проекту, переконана, що тільки разом можна робити багато добрих справ. Цей проект став ефективним завдяки успішній співпраці міської ради, керівництва лікарні та благодійного фонду.

Треба бути небайдужими, шукати один одного і справу роботи якісно. Нове медобладнання стосується нового життя , багатьох сімей, які будуть щасливішими, тому що вони зможуть пройти обстеження і мати для цього комфортні умови“, – зазначила Лариса Тарасюк.

Міський голова Віктор Сапожніков задоволений, що в Нововолинську з’явилося нове сучасне обладнання, яке, на його думку, з користю слугуватиме громаді, і висловив сподівання, що це не остання участь Нововолинська у проектах, адже місто у цьому має чималий досвід.

Відділ з питань внутрішньої політики, взаємодії із ЗМІ та зв’язків з громадськістю.

Джерело: сайт міськради.



реклама у Нововолинськ