Головна Новини Нововолинська «У Нововолинську для 210 діток немає місць в садочках», – Олена Шаповал

«У Нововолинську для 210 діток немає місць в садочках», – Олена Шаповал

192
0

Мешканка Нововолинська Олена Шаповал відповіла на звинувачення начальниці управління освіти Ольги Лакиш у неправдивій інформації, яку активістка начебто озвучила в ефірі «Нововолинського інформаційного порталу».

Нагадаємо, в одному з ефірів гостею була підприємиця, мама трьох дітей Олена Шаповал, яка розповідала про наболіле: вдруге зачинені на карантин садочки, нестачу місць у них, дитячу інфраструктуру  міста тощо.

«Ольга Лакиш стверджує в соціальних мережах та ефірі ТТІ, що у нас дуже слабо заповнені садочки, що проблеми як такої не існує і що все в нас добре і прекрасно. Я звернулася до електронної реєстрації закладів дошкільної освіти. На сьогодні прийнято 1694 заяв від батьків на чергу в садочок», – розповіла Олена Шаповал.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Нововолинську приміщення дитсадків зайняті прокурорами та
податківцями

 

За її словами, нормативне наповнення дошкільних навчальних закладів Нововолинська – 1484 дитини.

«З року в рік відбувається катастрофічна черга і багато дітей не мають змоги потрапити в садок. Шляхом нескладних математичних рішень ми розуміємо, що 210  дітей на сьогодні не мають можливості потрапити в садок першого вересня.  Пані Ольго, куди ви маєте приткнути 210дітей? Скажіть, будь ласка. Навіть, якщо ви рівномірно розділите усіх по садочках, у вас все одно є 210 дітей, які не мають можливості попасти в дитячий навчальний заклад. Крапка», – наголосила громадська активістка.

Олена Шаповал також апелювала до наказу Міністерства охорони здоров’я: в ясельній групі має бути 15 дітей, у всіх інших групах – не більше 20.

«Як може нормально відбуватися виховний процес, якщо у нас в кожній групі переповнення на 30 відсотків. Скажіть, будь ласка, як можна стверджувати про недобір і якісь такі моменти?!», – обурилась жінка.

 



реклама у Нововолинськ