Головна Новини Нововолинська «Дітей лишали сторожу», – Олена Шаповал про скорочений робочий день дитсадків

«Дітей лишали сторожу», – Олена Шаповал про скорочений робочий день дитсадків

180
0

Дитячі садочки Нововолинська з подачі місцевої влади з 2011 року працювали до 17-ої години. Це створювало неабиякі незручності працюючим батькам та вихователям. Про це «Нововолинському інформаційному порталу» розповіла громадська активіста, мама трьох діток Олена Шаповал.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «У Нововолинську для 210 діток немає місць в
садочках», – Олена Шаповал

«Рішення міської ради про впровадження в роботу 9-годинного робочого дня дитячих навчальних закладів. Це рішення я пам’ятаю, було у 2011 році. Воно було скандальним, я була присутня під час сесії міської ради, ставала на захист освітян, і батьків, бо це нелюдське рішення по відношенню до людей, які працюють, та до їхніх дітей. Тому що навіть підлеглі пані Лакиш, дівчата, які працюють з 8-ої години. В нас достатньо багато таких мам, яким на 8-му годину треба на роботу. Вони залишали дітей в сторожів в половині восьмої, а о 4 годині мусили бігти, щоб до 5-ої – дитина не плакала і не залишалася сама в садочку. В такій ситуації як я, було багато батьків, а вихователі навчальних закладів були заручниками цієї ситуації», – розповіла Олена Шаповал.

За її словами, це скандальне рішення міської ради передбачало також скорочення освітян.

«Під ним скоротили вихователів, під схожим рішенням – скоротили працівників дитячо-юнацького центру… Це був величезний скандал! Нагадаю пані Ользі, як працівників не пускали до сесійної зали, огородившись міліцією», – звернулась
активістка до начальниці управління освіти Ольги Лакиш.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Сапожніков бойкотує громадські ініціативи
нововолинців», – Олена Шаповал



реклама у Нововолинськ