Головна Новини Нововолинська «Нововолинськ не готовий до закриття шахт, як би Сапожніков не хотів», –...

«Нововолинськ не готовий до закриття шахт, як би Сапожніков не хотів», – ексшахтар Віктор Порплиця

146
0

Нововолинськ не готовий до закриття шахт, як би цього не хотілося міському голові Віктору Сапожнікову. Про це в ефірі «Нововолинського інформаційного порталу» розповів
ексшахтар, правозахисник Віктор Порплиця.

«Щодо закриття шахт – я категорично проти. Якби там не було, у Нововолинську на шахтах працює близько півтори тисячі працівників. З держбюджету щомісячний фонд заробітної плати складає 15-17 мільйонів гривень… Куди ці кошти йдуть? На утримання сімей, комунальні послуги, магазини, відпочинок… Мене дуже вразила стаття 2015 року, в якій Віктор Сапожніков сказав, що ми готові до закриття
шахт. Як так? В шахтарському місті, яке має шахтарську історію, виникло на шахтах і ми готові до закриття шахт?!», – наголосив Віктор Порплиця.

Він зауважив, що у Нововолинську вже і так закрили з 1-ої по 8-му шахти, однак шахтарі, які залишились без роботи, натомість не отримали нічого.

«Якщо брати цивілізовані країни, закриття шах відбувається наступним чином: або створюються альтернативні робочі місця, або їм фінансово забезпечується безробіття. У нас ні одного, ні іншого не було і до сьогодні нема. Як можна будувати позицію міському голові по закритті шахт?», – розповів правозахисник.

 



реклама у Нововолинськ