Головна Соціум Жінки, які постраждали від сексуального та інших форм насильства, зможуть отримати допомогу

Жінки, які постраждали від сексуального та інших форм насильства, зможуть отримати допомогу

1517
0

Про це стало відомо із запрошення на відкриття гінекологічного кабінету безбар’єрного доступу для жінок, які постраждали від гендерно обумовленого насильства від Громадської організації «Розвиток Волині»

У двадцяти областях України починають функціонувати нові гінекологічні кабінети безбар’єрного доступу, де місцеві жінки або жінки ВПО, які змушені були переїхати до інших регіонів внаслідок війни в Україні, і які постраждали від гендерно обумовленого насильства,зможуть отримати кваліфіковану медико-психологічну допомогу.

Громадська організація «Розвиток Волині», яка є регіональним партнером Українського Жіночого Фонду, відкриває кабінет на базі віддідення жіночої консультації Нововолинської центральної міської лікарні (просп. Перемоги, буд. 7), що відбудеться 30 червня 2023 року об 11:00.

Часто саме медичні працівники стають першими, до кого звертаються жінки, які постраждали від сексуального та інших форм насильства, тож перевагою цих кабінетів є професійний лікарський персонал, який пройшов навчання з медико-психологічної допомоги постраждалим від насильства, сучасна техніка, необхідні препарати й засоби для захисту репродуктивного здоров’я, профілактики статевих інфекцій та ВІЛ/СНІД.

Професійні навички у виявленні випадків насильства та наданні вчасної якісної допомоги є основою діяльності кабінетів, тому такі пункти сприятимуть ранньому виявленню прихованих випадків насильства, забезпечуватимуть превентивні заходи щодо їх можливого повторення, а також підвищуватимуть ефективність координації і перенаправлення постраждалих до інших надавачів послуг.

Гінекологічні кабінети безбар’єрного доступу у 20 областях України обладнали Український Жіночий Фонд та Благодійний фонд «Здоров’я жінки і планування сім’ї» у межах заходів гуманітарного реагування UNFPA, Фонду ООН у галузі народонаселення, за фінансової підтримки Міністерства закордонних справ Данії, Європейського Союзу, Франції та Міністерства закордонних справ Республіки Корея.



реклама у Нововолинськ