Головна УСЗН інформує Додержання прав людини старшого віку та осіб з інвалідністю надавачами соціальних послуг...

Додержання прав людини старшого віку та осіб з інвалідністю надавачами соціальних послуг приватної форми власності...

454
0

Джерело: Нововолинська міська рада

Під    головуванням  Уповноваженого Верховної Ради з прав людини проведено  круглий  стіл  на  тему: «Додержання прав людини старшого віку та осіб з інвалідністю надавачами соціальних послуг приватної форми власності під час воєнного стану».

За результатами круглого столу порушено ряд проблемних питань та сформовано пропозиції щодо їх вирішення, зокрема стосовно врегулювання діяльності геріатричних пансіонатів для людей похилого віку приватної форми власності.

Найбільш важливою причиною недостатньої нормативної регульованості діяльності      таких                    пансіонатів є           невнесення відомостей про надавача соціальних послуг до Реєстру надавачів та отримувачів соціальних послуг (далі – Реєстр), порядок формування, ведення та доступу до якого затверджено постановою Кабінету Міністрів України від 27.01.2021 № 99. З метою забезпечення права громадян на якісні та безпечні соціальні послуги, повагу до честі і гідності, уважне та гуманне ставлення, стимулювання розвитку ринку соціальних   послуг, запровадження                  дієвого                      механізму державного контролю за дотриманням державних стандартів соціальних послуг, їх якістю та безпекою видано Указ Президента України від 29.01.2021 № 30/2021

«Про  деякі  заходи  щодо  забезпечення  права  громадян  на  якісні та безпечні соціальні послуги».

Важливим аспектом у вирішенні зазначеного питання є підвищення правової обізнаності надавачів соціальних послуг.

Наголошуємо на необхідності узаконення діяльності надавачів соціальних послуг недержавного сектору.

З питання внесення відомостей про надавача соціальних послуг недержавної форми власності до Реєстру надавачів та отримувачів соціальних послуг необхідно звертатися до управління соціального захисту населення: каб. 319.



реклама у Нововолинськ