Головна Без категорії У Нововолинську триває розробка критеріїв розподілу житла для сімей ВПО

У Нововолинську триває розробка критеріїв розподілу житла для сімей ВПО

334
0

Джерело: Нововолинська міська рада

Днями відбулися засідання громадської організації внутрішньо переміщених осіб «Незламні разом» і Координаційної ради з питань внутрішньо переміщених осіб. Головна тема обговорення – Порядок формування фонду житла, призначеного для тимчасового проживання ВПО на території Нововолинської громади. Зокрема, критерії відбору сімей переселенців, які зможуть претендувати на соціальне житло в будинку від НЕФКО.

Нагадаємо, що Нововолинська громада отримала ґрант у розмірі 7,1 млн євро від Північної екологічної фінансової корпорації НЕФКО (Nordic Environment Finance Corporation, NEFCO) на будівництво житла для внутрішньо переміщених осіб. Він буде розташований на 5-му мікрорайоні міста. Процес розроблення проєкту і будівництва повністю курують експерти НЕФКО. Остаточні критерії відбору сімей також будуть затверджені корпорацією.

Проєкт Порядку формування фонду житла для ВПО складається з критеріїв відбору родин-претендентів. Серед переліку – багатодітні, сімʼї військових та інші пільгові категорії. Варто відзначити, що квартири в будинку будуть здаватися в найм, а не у власність. У мешканців не буде змоги приватизувати чи здавати їх в суборенду.

Під час обговорення з представниками громадської організації «Незламні разом» і Координаційною радою надійшли пропозиції додати до переліку претендентів осіб, які офіційно працевлаштовані на державних та комунальних підприємствах, установах, організаціях, що розташовані на території громади в галузі науки, охорони здоров’я, освіти, культури, фізичної культури, спорту та соціального захисту (за попереднім поданням керівника); діти, яких навчаються в місцевих загальноосвітніх та дошкільних закладах і ті сімʼї, чиє житло було знищене внаслідок російської агресії або знаходиться на тимчасово окупованій території.

Перелік критеріїв для отримання соціального житла буде поданий на розгляд НЕФКО. Після погодження їхніми експертами, він буде виноситися на розгляд виконавчого комітету міської ради. Порядок формування фонду житла, після затвердження, буде оприлюднений на сайті міської ради.



реклама у Нововолинськ