Головна Новини міста Оперативна інформація щодо епідситуації на грип, ГРВІ та COVID-19 на території Нововолинської...

Оперативна інформація щодо епідситуації на грип, ГРВІ та COVID-19 на території Нововолинської громади

240
0

Джерело: Нововолинська міська рада

За даними оперативної інформації в Нововолинській громаді протягом 52 тижні (з 25 грудня по 31 грудня 2023) зареєстровано 164 випадків ГРВІ, з них – 7 випадків COVID-19. У порівнянні з минулим тижнем захворюваність на ГРВІ зросла на 13,8 %, а кількість хворих COVID-19 знизилася на 53,3%. Серед усіх, хто занедужав 65,2% становлять діти віком до 17 років. Госпіталізовано за останній тиждень 5 осіб, в т.ч. 1 – із COVID-19. Із загальної кількості госпіталізованих, діти становлять 60%. Летальні випадки від COVID- 19 та грипу не зареєстровані. Всього з початку епідсезону за 40-52 тижні по Нововолинській ТГ зареєстровано 1816 випадків ГРВІ, з них 52,5 % становлять діти; в т.ч. 278 випадків COVID-19, з них 7,1 % діти.

Щорічна вакцинація — найефективніший засіб для профілактики грипу та запобігання важким ускладненням хвороби. Одне щеплення захищає впродовж усього сезону грипу від найбільш розповсюджених і небезпечних штамів. Передусім щеплення рекомендоване людям, які входять до груп ризику: медичні працівники, вагітні, особи старше 65 років, так як імунітет із віком послаблюється, люди із хронічними захворюваннями, у котрих ризик ускладнень грипу значно підвищується, а також учителі та усі, хто працює в місцях скупчення людей. Проте, вакцинація проти грипу не буде захищати від COVID-19 й навпаки. Тому у людей, з важкими супутніми захворюваннями або у старших за віком, має бути щонайменше 2 щеплення перед початком епідемічного сезону — і від COVID-19, й від грипу. Всього з початку епідсезону в Нововолинській громаді вакциновано проти грипу 88 осіб, із них медичні працівники 46%, діти 4,5%, особи старше 65 р.-11,3%. З початку вересня 2023 проти COVID-19 щеплено 37 осіб, з них 35 бустерні дози, 2 осіб 1-ю дозою.

КНП «Нововолинський ЦПМСД» забезпечений вакциною Comirnaty від Pfizer. Пункти щеплень працюють на базі амбулаторій №2 та №3, АЗПСМ Благодатне в будні дні з 9:00 до 17:00. А також проводяться виїзди мобільної бригади в установи та на підприємства для проведення профілактичних щеплень.

В області, крім коронавірусної інфекції, циркулює вірус парагрипу та аденовіруси, риновіруси, RS-вірус. Оскільки заходи профілактики подібні для грипу та COVID-19 і надалі рекомендуємо дотримуватися протиепідемічних заходів, зокрема, правильно використовувати захисні маски, дотримуватись соціальної дистанції, провітрювання приміщень, регулярно мити руки та вакцинуватися. Ці прості протиепідемічні правила допоможуть вберегтися від інфікування як будь-яким штамом коронавірусної хвороби COVID-19, так і грипом.



реклама у Нововолинськ