Головна Без категорії Триває опитування щодо визначення найбільш актуальних соціальних послуг у Нововолинській громаді

Триває опитування щодо визначення найбільш актуальних соціальних послуг у Нововолинській громаді

316
0

Джерело: Нововолинська міська рада

Управління соціального захисту періодично інформує про соціальні послуги, доступні у Нововолинській громаді. Зокрема, Нововолинський міський центр соціальних служб надає 10 соціальних послуг:

  • інформування,
  • консультування,
  • соціальна адаптація,
  • соціальна інтеграція та реінтеграція,
  • екстрене (кризове) втручання,
  • соціальний супровід сімей/осіб які перебувають у складних життєвих обставинах,
  • представництво інтересів,
  • посередництво (медіація),
  • соціальна профілактика,
  • соціальний супровід сімей, у яких виховуються діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування.

Право на отримання соціальних послуг мають особи/ сім’ї, які перебувають у складних життєвих обставинах. Відповідно до акту оцінки потреб.

Інформування – надання інформації з питань соціального захисту населення, у тому числі переліку та адрес надавачів соціальних послуг, умов їх отримання, надання інформації щодо отримання медичної, правової допомоги, адміністративних послуг та інших видів допомоги, робіт, послуг.

Консультування – допомога в аналізі життєвої ситуації, визначенні основних проблем, шляхів їх вирішення, складання плану виходу зі складної життєвої ситуації; психологічне консультування; надання інформації про соціально безпечну поведінку.

Соціальна адаптація – навчання, формування та розвиток соціальних навичок, умінь, соціальної компетенції; представництво інтересів; корекція психологічного стану та поведінки в повсякденному житті; надання психологічної підтримки; посередництво та консультування; допомога в оформленні документів; сприяння працевлаштуванню; профорієнтаційна робота; сприяння організації та діяльності груп самодопомоги.

Соціальної інтеграції та реінтеграції – допомога в оформленні документів; надання психологічної підтримки; допомога у зміцненні/відновленні родинних та суспільно корисних зв’язків; сприяння організації та діяльності груп самодопомоги; сприяння в отриманні послуги перекладу, вивчення державної мови; сприяння у встановленні зв’язків із національно-культурними організаціями земляків.

У разі потреби у наданні соціальних послуг необхідно звертатися до управління соціального захисту населення, або безпосередньо до надавача соціальних послуг.

Управління соціального захисту, б-р Шевченка 7, кабінет 319. Тел.: (03344) 31496



реклама у Нововолинськ