Головна Без категорії До пів мільйона доларів на розвиток бізнесу: грантові програми для переробних підприємств

До пів мільйона доларів на розвиток бізнесу: грантові програми для переробних підприємств

180
0

Джерело: Нововолинська міська рада

Програма USAID «Конкурентоспроможна економіка України», спільно із Міністерством економіки України запускають нову грантову програму підтримки бізнесу.

Як повідомила Юлія Свириденко, Перший віцепрем’єр-міністр — Міністр економіки України, близько 30 переможців зможуть отримати від $150 000 до $500 000 на розвиток своєї справи.

Сумарно на нову програму для підтримки українських переробних підприємств Програма USAID «Конкурентоспроможна економіка України» виділяє $10 млн.

Хто може взяти участь в програмі?

Українські компанії, які займаються

  • упаковуванням та пакувальними матеріалами,
  • харчовою промисловістю,
  • машинобудуванням,
  • металообробкою,
  • текстилем,
  • товарами необхідними для відновлення та реконструкції (будівельні матеріали, вікна, двері, металовироби, електротовари тощо).

Прийом заявок триватиме до 8 березня.

Крім того, вже на початку лютого стартує нова хвиля заявок на гранти на переробку від Мінекономіки. Це можливість отримати до 8 млн гривень на старт чи розвиток свого бізнесу.

А ще, переробні підприємства можуть податися на програму «Доступні кредити 5-7-9». Торік уряд покращив для них умови — збільшили термін кредитування до 10 років на інвестиційні цілі та підняли ліміт до 150 млн грн. Завдяки цьому, кредитування стало ще популярнішим — понад 8 тис. переробних підприємств скористалися цією можливістю.

Банки також самостійно започатковують ініціативи для переробних підприємств. Наприклад, Ощадбанк відкрив кредитну лінію на 360 млн грн для відновлення одного зі зруйнованого переробного підприємства, яке є провідним українським експортером. Це вже друга кредитна лінія, відкрита для представника переробної промисловості протягом місяця. Для цього скомбінували «5-7-9» з іншими фінансовими продуктами з арсеналу банку.

Переробка чи не найбільше постраждала від початку повномасштабного вторгнення. За даними дослідження в межах проєкту Програми розвитку United Nations in Ukraine «Підтримка України», майже чверть опитаних власників переробних зазнали втрат понад $1 млн через російську агресію. При цьому саме промисловість відновлюється надшвидкими темпами й активно працює із зовнішніми ринками. 59% компаній займаються зовнішньоекономічною діяльністю.



реклама у Нововолинськ