Головна Без категорії ЗВІТ  ДЕПУТАТА НОВОВОЛИНСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ МНИХ  В.М. 2023р.

ЗВІТ  ДЕПУТАТА НОВОВОЛИНСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ МНИХ  В.М. 2023р.

186
0

Джерело: Нововолинська міська рада

Я, Мних Валерій Михайлович, 1957 р.н., маю дві вищих освіти, економічну та юридичну, пенсіонер. Обраний вдруге депутатом Нововолинської міської ради 25.10.2020 року на чергових місцевих виборах.  Делегований від округу №4 ( межі округу: б-р  Шевченка: 1–8, 10, 14, 16, 18; вул.  Митрополита Шептицького, вул.  Нововолинська: 25, 33–44, 46, 48–58; вул.  Партизанська, вул.  Садова, вул.  Святого Володимира: 1–8; вул.  Шахтарська: 12–73; вул.  Шахтарська Док, п-т Дружби: 1–11; б-р Шевченка: 9, 11–13, 15, 17, 19–27; вул.  Генерала Р.  Шухевича: 1, 3, 5, 7, 9, 11, 13, 15, 17, 19; вул.  Кобзаря: 2–29А; вул.  Миру, вул.  Святого Володимира: 9–26; вул.  Січових Стрільців, вул.  Шахтарська: 1–9; пров.  Поштовий, п-т Дружби: 13–49; б-р Шевченка: 28–49; вул.  Автобусна, вул.  Михайла Міняйла, вул.  Михайла Базилицького, вул.  Героїв АТО: 1–10; вул.  Гетьмана Дорошенка, вул.  Дорогиничівська, вул.  Кобзаря: 31–82; вул.  Любелі, вул.  Миколи Хвильового, вул.  Нововолинська: 1–24, 26, 45, 47; вул.  Пантелеймона Куліша, вул.  Івана Курченка, вул.  Святого Володимира: 28–41; вул.  Тиха, вул.  Хмельницького, пров.  Комунальний, пров.  Мирний, пров.  Новий, пров.  Північний; вул.  А.  Рябченюка, вул.  Героїв АТО: 11–30; вул.  Гоголя, вул.  Григорія Сковороди, вул.  Дисидентів, вул.  Івана Сірка, вул.  Карпенка Карого, вул.  В.  Вернадського, вул.  Наливайка, вул.  Гетьмана Виговського, вул.  Н.  Хасевича, вул.  Павла Полуботка, вул.  Поліська, вул.  Сагайдачного, вул.  Сонячна, вул.  Ціолковського).

У своїй депутатській діяльності керуюсь чинним законодавством  України, Регламентом Нововолинської міської ради, Кодексом етики  депутатів Нововолинської міської ради, планами роботи міської ради.

З початку обрання депутатом Нововолинської міської ради цієї каденції в межах моїх депутатських повноважень працюю винятково в інтересах громади та людей, які тут проживають.  Мені   допомагають здійснювати  депутатську діяльність  помічники – консультанти :  Малиновська Ірина, Ромашевський Віктор, Бакіко Анатолій, Макарук Тарас. Вони асистують на прийомах громадян, збирають потрібну інформацію, консультують представників громадськості та оформляють їх скарги як звернення.

Беру активну участь у всіх пленарних  засіданнях (сесіях) Нововолинської міської ради, днях депутата   та  засіданнях  постійної комісії міської ради з питань  планування бюджету, соціально-економічного розвитку та фінансів бюджету  протягом всього звітного періоду, і серед депутатів міської ради моя відвідуваність  є стабільною.

Знаковими для Нововолинської громади у 2023 році були візити владики Епіфанія – митрополита  Київського і всієї України, предстоятеля Православної церкви України. Це історична подія, яку ми надовго запам’ятаємо.

Також відмічу приїзд очільника Міністерства охорони здоров’я України – Ляшка Віктора Кириловича, що прибув у КНП «Нововолинська центральна міська лікарня» на запрошення народного депутата України Ігоря Гузя. Переконаний, що без втручання парламентаря та живого спілкування в рамках відвідин із керівництвом медичної установи, депутатами та небайдужими Нововолинськ не отримав би статусу кластерної лікарні.

Долучався до роботи експертних груп, зустрічей, форумів з питань економіки, роботи вуглевидобувних підприємств. Є членом робочої групи з питань сплати податкових і інших обов’язкових платежів до бюджетів усіх рівнів та робочої групи щодо структурних змін  справедливої трансформації вугільних регіонів в Нововолинській міській раді.                                      З важливих заходів відзначу участь у бізнес-форумі «Справедлива трансформація: можливості для Волинського вугільного міжрегіону» за підтримки Німецького товариства міжнародного співробітництва (GIZ).

Долучився до зустрічі з бургомістром міста-побратима Ноймюнстера (Німеччина) п.Т.Бергманом з депутатським корпусом Нововолинської міської ради.

Протягом цього року сесією Нововолинської міської ради було прийнято ряд важливих питань. Виділю окремі:

Практично кожної сесії депутатський корпус Нововолинської міської ради скеровував кошти на потреби військових згідно із запитами, офіційно поданими бойовими підрозділами. Це – найменше, що можемо зробити тим, хто захищає українську незалежність та територіальну цілісність. Приємно було бачити одностайність у голосуванні колег. Придбано чимало корисних речей відповідно до потреб захисників, в тому числі і вантажний автомобіль марки IVECO. Також рішенням сесії перенаправили кошти державної субвенції на соціально-економічний розвиток, в підсумку закупивши БпЛА та БпАК «Чаклун».

Піднімали питання кластерної лікарні. Представники депутатського корпусу у межах компетенцій підтримали заклад. Спільними зусиллями вдалось вибороти кластерність для КНП «Нововолинська центральна міська лікарня».

Без сумнівів назву історичним рішення 21-шої позачергової сесії Нововолинської міської ради, адже депутати підтримали заборону діяльності церков московського патріархату на території Нововолинської громади та припинили право користування земельними ділянками Свято-Вознесенській релігійній громаді, Свято-Успенському чоловічому монастирю та церкві Святого великомученика і цілителя Пантелеймона. В наших реаліях ми повинні відійти від усього російського!

Одностайно разом з колегами підтримав і мораторій на публічне використання російськомовного культурного продукту на території Нововолинської територіальної громади. Мета такої ініціативи – захистити український інформаційний простір від гібридних впливів держави-агресора, що намагається завадити зміцненню національної ідентичності, збереженню національної культури, традицій, звичаїв, історичної пам’яті.

Ретельно вивчивши всі матеріали та неодноразово заслухавши пояснення представника від інвесторів Роберта Корнатовського, котрий не зміг надати чіткої відповіді на всі питання, які задавали йому представники громадськості, депутати Нововолинської міської ради скасували рішення про аукціон на оренду земельної ділянки під будівництво сміттєпереробного заводу.  Особисто я виступаю за інвестиції в Україну, особливо польські, адже це наш братній народ, який простягнув нам руку допомоги, але маю ряд зауважень до інвестора. Навчений негативним досвідом, коли у 2016 році на околиці Нововолинська запрацював «Екопротеїн», де спалювали відходи переробки курей, я був би готовий підтримати новий завод, за умови, що там була би переробка лише зелених насаджень і це все було би чітко вказано в установчих документах. Однак виник ризик, що біля міста постане новий об’єкт промисловості, схожий на сумновідомий “Екопротеїн” ( детальніше про мою точку зору – https://bug.org.ua/opinion/ya-za-investycziyi-v-ukrayinu-osoblyvo-polski-adzhe-cze-nash-bratnij-narod-yakyj-prostyagnuv-nam-ruku-dopomogy-ale-mayu-ryad-zauvazhen-do-investora-smittyepererobnogo-zavodu-768710/ ).

Спільно з депутатським корпусом запровадили депутатські фонди – можливість надавати громадянам, що опинились у складних життєвих умовах, зокрема через хворобу, матеріальну допомогу. В ході дискусій під час засідання постійної комісії міської ради з питань  планування бюджету, соціально-економічного розвитку та фінансів було прийняте рішення  про те, що кожен депутат матиме можливість надати матеріальну допомогу з міського бюджету( за умови надання заявником пакету підтверджуючих потребу документів) в сумі, що не перевищує 8 тис.грн. Приємно, що моя ініціатива, яку подавав ще в попередньому скликанні, працює для людей.

Завжди готовий до діалогу з мешканцями міста, регулярно проводжу прийоми громадян як депутат Нововолинської міської ради та помічник-консультант депутата Верховної ради України Гузя І.В. Серед ключових моїх завдань також є і робота з вуглевидобувними підприємствами регіону, вчасне реагування на виклики, які виникають. Зокрема періодично проводжу зустрічі з адміністрацією, профспілками теркомів діючих шахт ДП “Шахта №9 «Нововолинська”, ВП «Шахта “Бужанська” ДП “Волиньвугілля” та ДП «Дирекції по будівництву  Шахти 10 Нововолинська.

В рамках зустрічі, ініціатором котрої виступив, з жителями вулиць, прилеглих до території шахти №1 «Нововолинська», що ліквідовується, обговорили разом із  запрошеним директором ВП «Західної дирекції з ліквідації шахт» Баром Г.І. питання щодо реструктуризації вуглевидобувного підприємства. Громадян проінформовано про особливості робіт , які передбачені Планом по реструктуризації.

Мій порядок денний формує виборець, питання котрого необхідно вирішити. Протягом звітного року скерував до Нововолинської міської ради 30 звернень.

Коротко про ключові з них:

  • З моєї ініціативи на прохання жителів громади відбулись «Ярмарки здоров’я» на 15-му мікрорайоні та поблизу центрального міського ринку. Можливістю перевірити свій стан здоров’я скористались 318 громадян. Дякую за організацію КНП «Нововолинський центр первинної медико-санітарної допомоги» ( директорка – Попіка О.О.).
  • Посприяв із збереженням від запланованого демонтажу цегляного паркану, що розмежовував вулицю Тиху та територію ДП «Шахта №1 «Нововолинська», задовільнивши прохання мешканців цієї вулиці. Питання вирішено завдяки конструктивному діалогу із Баром Г.І. – директором ВП «Західної дирекції з ліквідації шахт».
  • Систематично наголошував про необхідність належного транспортного сполучення Нововолинська із віддаленим районом шахти №1, реагуючи на запити від громадськості, що там проживає. В результаті станом на сьогодні тричі на день у цьому напрямку курсує рейсова маршрутка.
  • Чимало звернень стосувались житлово-комунальних проблем, про котрі повідомляли громадяни в рамках особистого прийому, телефонічно, через соціальну мережу або ж просто підійшовши на вулиці. Таким чином вдалось розчистити чагарники в районі шахти №1, зрізати зелені насадження, яка виросли на багатоповерховому будинку по вул.Нововолинській , демонтажу частини металевої конструкції автобусної зупинки, що перешкоджала заїзду в двір по вул.Шахтарській, піднімав питання щодо асфальтування  вул.Шкільної.
  • Звернувся щодо стану недобудови, яка знаходиться на території ліквідованої шахти №1, реагуючи на скарги жителів, щодо обмеження доступу дітей до недобудови і її перекриття в цілях безпеки.
  • Вирішено питання демонтажу репродукції картини Ю.Непринцева, що зображала військових червоної армії. Вважаю це правильним кроком у аспекті декомунізації. Сподіваюсь, у скорому часі побачимо на цьому місці патріотичний банер.
  • Підняв питання недоліків асфальтного полотна на Р-15 , що йде через Нововолинськ – поблизу виїзду з проспекту Дружби виник дефект, в результаті котрого постійно після опадів на обочині утворюються калюжі значних розмірів. До мого звернення дослухались і питання було вирішено.
  • За зверненням громадян з вулиць Г.Сковороди щодо заасфальтування прибудинкової території для стоянки авто та вул. Сірка з проведення капітального ремонту балконного накриття багатоповерхового будинку  – питання, стосовно яких я неодноразово  звертався, знаходяться в процесі вирішення.
  • Значну увагу зосередив на непомірно високих платежах, які надходять домогосподарствам нашої громади, що мають автономне опалення. На прийомі громадян до мене прийшло близько 70 осіб, стурбованих цим питанням. Скеровано ряд звернень, про всі результати інформую громадськість.

Вважаю, шо контакт депутатів з виборцями повинен бути міцним, безперервним і конструктивним – у передвиборчий період це було моїм гаслом, адже обранець громади повинен прагнути діалогу з людьми, йти до них на підприємства, в установи та організації, у двори за місцем проживання громадян.

Не пропустив жодного засідання депутатської комісії, дня депутата і сесії міської ради, які відбувались згідно плану міської ради.

Про свою роботу систематично інформую на офіційній сторінці, також надаю коментарі для ЗМІ.

Як депутат міської ради регулярно беру участь у заходах  по  проведенню пам’ятних та відзначенню святкових дат.

Приємно, що у 2023 році з нагоди Дня Міста мені було вручено подяку міського голови за наполегливу роботу як депутата міської ради на розвиток Нововолинської територіальної громади.

На майбутнє зосереджуватимусь  на питаннях розвитку об’єктів інфраструктури, які були розпочаті та з різних об’єктивних причин не закінчені, але є для мене пріоритетними і підлягають  вирішенню, зокрема капітального ремонту дороги по вул.Кропивницького від будівельного гіпермаркету «Епіцентр» до 5-го Мікрорайону, прокладення пішохідного тротуару по вул.Шахтарській включно до Шахти 1 та по вул.Автобусній, спільно з народним депутатом України І.Гузем, міським головою Б.Карпусом, колегами депутатами Нововолинської міської, Володимирської районної та Волинської обласної рад, їх помічниками, адже всім нам необхідно разом працювати над важливими питаннями для розвитку громади.

Завжди відкритий до конструктивного діалогу, готовий діяти в інтересах жителів нашої громади, шукати шляхи виходу по мірі виникнення  проблемних ситуацій.

З повагою – депутат Нововолинської міської ради Валерій Мних.



реклама у Нововолинськ