Головна Без категорії Охорона електричних мереж: що потрібно знати власникам землі та керівникам організацій

Охорона електричних мереж: що потрібно знати власникам землі та керівникам організацій

150
0

Джерело: Нововолинська міська рада

Відповідно до чинного законодавства України, керівникам підприємств, установ і організацій усіх форм власності, а також власникам земельних ділянок, які є складовою території охоронної зони електричних мереж необхідно дотримуватися рекомендацій щодо їх охорони та забезпечення належних умов експлуатації.

Зокрема, утримувати в стані пожежної безпеки такі земельні ділянки, своєчасно прибирати солому, сміття, сухий бур’ян, сухий очерет, заорювати стерню.

Виконувати обґрунтовані вимоги власників електричних мереж щодо дотримання обмежень та обтяжень в охоронних зонах;

забезпечувати безперешкодний доступ в установленому порядку уповноважених представників власника електричних мереж до об’єктів передачі електричної енергії, розташованих на території інших юридичних або фізичних осіб/фізичних осіб-підприємців, для ремонту і технічного обслуговування таких об’єктів;

дотримуватися інших вимог законів України «Про ринок електричної енергії», «Про землі енергетики та правовий режим спеціальних зон енергетичних об’єктів», Правил охорони електричних мереж, затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 27 грудня 2022 р. № 1455.

Нагадуємо, що на території охоронної зони електричних мереж заборонено висаджувати дерева, виконувати будівельні роботи, зводити об’єкти будівництва будь-якого призначення, виконувати роботи із застосуванням автотранспорту та техніки з навантаженням на вісь понад 5 тонн.

Згідно з чинним законодавством передбачено відповідальність за неналежне утримання зелених насаджень та збереження електричних мереж, а також за розкрадання, псування і розкомплектування електричних мереж.

Власники зелених насаджень та лісів, постійні лісокористувачі повинні тримати зелені насадження відповідно до чинного законодавства.



реклама у Нововолинськ