Головна Новини міста Інформація про епідситуацію на грип, ГРВІ та COVID-19 у Нововолинській громаді

Інформація про епідситуацію на грип, ГРВІ та COVID-19 у Нововолинській громаді

168
0

Джерело: Нововолинська міська рада

За даними оперативної інформації в Нововолинській ТГ з 12 лютого по 18 лютого зареєстровано 209 випадків ГРВІ, з них – 2 випадки COVID-19. У порівнянні з минулим тижнем захворюваність на ГРВІ зменшилася на 26,9%.

Серед усіх, хто занедужав 45,9% становлять діти віком до 17 років, з них 63,5% становлять школярі.

Госпіталізовано за останній тиждень 4 осіб. Летальні випадки від COVID- 19 та грипу не зареєстровані.

У зв’язку з підвищеною захворюваністю серед дітей в навчальних закладах в Нововолинській ТГ на дистанційну форму навчання перейшли окремі класи ліцею № 5.

Щорічна вакцинація — найефективніший засіб для профілактики грипу та запобігання важким ускладненням хвороби. Одне щеплення захищає впродовж усього сезону грипу від найбільш розповсюджених і небезпечних штамів.

Передусім щеплення рекомендоване людям, які входять до груп ризику: медичні працівники, вагітні, особи старше 65 років, тому, що імунітет із віком послаблюється, люди із хронічними захворюваннями, у котрих ризик ускладнень грипу значно підвищується, а також учителі та усі, хто працює в місцях скупчення людей.

Проте, вакцинація проти грипу не буде захищати від COVID-19 й навпаки. Тому у людей, з важкими супутніми захворюваннями або у старших за віком, має бути щонайменше 2 щеплення перед початком епідемічного сезону — і від COVID-19, й від грипу.

Всього з початку епідсезону в Нововолинській громаді вакциновано проти грипу 105 осіб, із них медичні працівники 40,9%, діти – 3,8%, особи старше 65р. – 17,1%, інші – 38,1%.

З початку епідсезону 2023-24 рр. проти COVID-19 щеплено 79 осіб, з них 3 осіб 1-ю дозою, 5 осіб – 2-ю дозою, 6 осіб додатковою дозою, 81 бустерними дозами. Діти 5-11 р.-7 осіб.

КНП «Нововолинський ЦПМСД» забезпечений вакциною Comirnaty від Pfizer для дорослих та Comirnaty від Pfizer для дітей від 5 років. Пункти щеплень працюють на базі амбулаторій №2 та №3, АЗПСМ Благодатне в будні дні з 9:00 год до 17: 00 год. Також проводяться виїзди мобільної бригади в установи та на підприємства для проведення профілактичних щеплень.



реклама у Нововолинськ