Головна Без категорії У Нововолинську вшанували пам’ять Героїв Небесної Сотні

У Нововолинську вшанували пам’ять Героїв Небесної Сотні

200
0

Джерело: Нововолинська міська рада

20 лютого Україна відзначає День Героїв Небесної Сотні. Цьогоріч виповнюється 10 років з того дня, коли в центрі нашої столиці загинула найбільша кількість учасників мирних протестів. Обстоюючи демократичні цінності та територіальну цілісність України, протягом зими 2013-2014 років, полягли понад сто українців. Їх назвали Героями Небесної Сотні.

Біля меморіальної стели «Герої Небесної Сотні» в Нововолинську відбулася година пам’яті. У заході взяли участь представники влади, родини загиблих Героїв, працівники установ і громадськість.

У виступі міський голова Борис Карпус відзначив, що Революція Гідності стала справжнім зламом у свідомості, створила унікальних Героїв – беззбройних борців за гідність та свободу, які виступили проти озброєного ворога і перемогли.

Панахиду за загиблими відслужили настоятелі церков Нововолинської громади. У спільній молитві просили в Господа упокоїти душі Героїв у Царстві Небесному. А нашим воїнам, які зараз бережуть наш спокій на полі бою, просили в Бога міцного здоров’я та заступництва.

Пам’ять полеглих вшанували хвилиною мовчання і покладанням квітів.



реклама у Нововолинськ